ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

La Policia Nacional troba 2.000 quilos de cocaïna en un contenidor al Port de Barcelona

El vaixell havia fet ruta des de Brasil i la policia està investigant qui l'esperava a Barcelona | El mes de novembre els Mossos en van trobar, també vinguts des de Brasil, 1.000 quilos al Port de Barcelona

Imatge del vaixell MSC Vita, el buc que ha transportat el contenidor amb els 2.000 quilos de droga.
Imatge del vaixell MSC Vita, el buc que ha transportat el contenidor amb els 2.000 quilos de droga. | CatalunyaDiari

Nova operació, i de gran calibre, contra el narcotràfic al Port de Barcelona. La Policia Nacional va explotar aquest divendres una investigació que va permetre confiscar, segons les primeres informacions confirmades pel cos policial, un contenidor amb gairebé 2.000 quilos de cocaïna que havien arribat des de Sud-amèrica. Tot i que no s'han conegut més detalls, sí que s'ha confirmat que aquest divendres un vaixell que va atracar al Port de Barcelona portava un contenidor que en el seu interior hi viatjaven aquests 2.000 quilos de cocaïna.

Es tracta d'un mercant que ha viatjat des de Brasil i que després de passar per Las Palmas i València va arribar dijous a Barcelona a les 11 del matí, on va descarregar diversos contenidors, entre d'altres, en el qual la Policia Nacional ha trobat aquest gran carregament de droga. El vaixell va ser construït l'any 2015 i ara viatja sota bandera de Panamà. Després de descarregar a Barcelona ha seguit la ruta i està previst que també faci parades a Itàlia. És un vaixell de grans dimensions d'uns 300 metres d'eslora que transporta contenidors transoceànics i que habitualment fa aquesta ruta.

No han transcendit més detalls de com la Policia Nacional va poder trobar el contenidor i com van saber que a l'interior hi viatjaven aquests gairebé 2.000 quilos de cocaïna. Fonts oficials de la policia només han confirmat que s'ha fet una important confiscació de droga al Port de Barcelona i que la investigació segueix en marxa. Ara per ara, tampoc consten detinguts en aquesta important operació antidroga. Les tasques d'inspecció del contenidor i de descàrrega de la droga es van allargar durant tot el divendres, per la gran quantitat de droga que contenia.

Barcelona, punt d'entrada de la cocaïna a Europa

Just aquesta setmana s'ha conegut que la Policia Nacional, en col·laboració amb l'Agència Tributària i la Guàrdia de Finança d'Itàlia, han intervingut en els ports italians de Livorno i Gènova uns 2.750 quilograms de cocaïna transportats en dos contenidors marítims procedents de Sud-amèrica i destinats a Barcelona.

La Policia Nacional va informar aquest dijous que a la capital catalana han arrestat un home que presumptament pretenia rebre un dels contenidors al port de la ciutat. La investigació va començar quan la policia va tenir coneixement d'un important enviament de cocaïna en dos contenidors amb destinació a Barcelona i, a Livorno, van trobar el primer amb 643 quilograms de cocaïna entre mercaderia legal de cafè, mentre que, a Gènova, van trobar un contenidor buit amb la resta de la cocaïna.

L'objectiu era fer arribar els contenidors a Barcelona, declarant que es tractava d'una mercaderia legal, i un cop aquí, retirar-lo del port i fer-ne la distribució cap a altres punts d'Europa per carretera o iniciar-ne la distribució al detall a l'Estat. Barcelona, i el Port de Barcelona en concret, s'han convertit en el punt d'entrada d'aquest tipus de droga a Europa.

Els Mossos van trobar també 1.000 quilos de cocaïna que venia de Brasil

El passat mes de novembre van ser els Mossos d'Esquadra els que van trobar un carregament de 1.000 quilos de cocaïna al Port de Barcelona en una operació conjunta amb l'Agència Tributària. Igual que en el cas d'aquest principi de febrer, el vaixell que va transportar el contenidor també provenia de Brasil.

Imatge de la droga que els Mossos van trobar al Port de Barcelona el mes de novembre de 2018.
Imatge de la droga que els Mossos van trobar al Port de Barcelona el mes de novembre de 2018. | CatalunyaDiari

 

Ara per ara no s'han conegut més detalls d'aquella investigació, que en aquell moment no va detenir cap persona. Fonts de la policia van explicar que s'obria una investigació per esclarir com havia arribat i, sobretot, saber qui l'esperava al Port de Barcelona. Aquestes investigacions s'allarguen en el temps i alguns cops queden sense resoldre per les importants mesures d'autoprotecció i contra vigilància que van servir les màfies que s'encarreguen del transport de la droga fins a Catalunya.


Comentaris

envia el comentari