Foto d'una persona tancant una maleta.

La sorpresa dels Mossos en obrir tres maletes abandonades a l'AP-7

La partida de droga va ser localitzada pels treballadors de manteniment de l'autopista quan talaven un arbre.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per la troballa de diverses bosses abandonades a l'AP-7, a la Jonquera (Alt Empordà) amb més de 30 quilos de marihuana i haixix. Segons ha avançat el Diari de Girona i ha confirmat l'ACN, els fets van ocórrer el passat divendres 7 d'octubre cap a un quart de nou del matí. Els treballadors de manteniment de l'autopista van donar l'avís mentre executaven tasques de poda d'arbres.


En concret, van detectar quatre bonys: una maleta de grans dimensions, dues bosses esportives i una bossa d'escombraries gran. A l'interior de la maleta i de la bossa d'escombraries hi havia marihuana envasada al buit i a les dues bosses esportives, haixix i marihuana. En total es van recollir 20 quilos de cabdells de marihuana, 10 quilos d'haixix i unes 200 cigarretes tipus porro.


No és un acte aïllat

El passat dia 27 de setembre la Policia Nacional va interceptar una autocaravana carregada amb més de 240 quilos de marihuana i 5,6 de cocaïna. Els fets van ocórrer en un control estàtic a peu de l'AP-7 que la Policia Nacional havia muntat en el marc de la lluita contra la delinqüència transfronterera.


Els agents van aturar el vehicle en veure que a la part posterior, en comptes de la placa, hi havia una fullola enganxada amb els números i lletres de la matrícula. Quan els van aturar, els dos ocupants de l'autocaravana es van posar molt nerviosos. A més que els agents van detectar una forta olor de marihuana.


Com que la policia no podia registrar l'autocaravana sense una ordre judicial, van portar els gossos de la unitat canina fins al lloc, que de seguida van detectar la presència de droga. Amb l'ajuda dels gossos detectors, els agents van localitzar nombrosos paquets de droga. Tots dos ocupants, de nacionalitat búlgara, van ser detinguts i han ingressat a presó, per un delicte contra la salut pública.


Després de rebre l'autorització del jutjat, la Policia Nacional va entrar a l'autocaravana i va descobrir-hi 206 bosses de marihuana ocultes sota un dels matalassos. A més de tres embalums més amb 5,675 grams de cocaïna a l'interior i 3.315 euros en efectiu.