Bebé discover

Troben un bebè de 4 dies abandonat i plorant en un cèntric carrer d'Espanya

Per ara es desconeixen més dades sobre aquest succés i la Policia continua investigant qui va poder haver-lo abandonat

Els serveis d'Emergències de la Comunitat de Madrid han informat aquest diumenge, 18 d'abril, de la troballa d'un bebè de tot just quatre dies d'edat que havia estat abandonat en la capital, concretament en una plaça del districte Fuencarral-El Pardo.

Pel que sembla, el bebè ha estat abandonat a l'interior d'una bossa de cartó, abrigallat dins d'un sac i envoltat amb un llençol. Una persona que caminava per la zona en aquest moment va escoltar els plors del bebè al voltant de la plaça de Corcubión, per la qual cosa va alertar als serveis d'emergències.

Sanitaris del Samur-Protecció Civil s'han traslladat fins al lloc dels fets i han explorat a la petita, a la qual han trobat en bon estat i han traslladat a l'Hospital de la Paz al costat de la Policia Nacional, que també es va personar en el lloc i que s'ha fet càrrec de la recerca.

A causa de la troballa de la petita, el Samur-Protecció Civil ha activat el protocol de maltractament infantil en un nounat. De moment, es desconeixen més dades sobre aquest succés i la Policia continua investigant qui va poder haver-la abandonat allí.

Les autoritats assumeixen la tutela d'un altre bebè abandonat

Per desgràcia, aquest tipus de situacions no són úniques al nostre país i de tant en tant cal lamentar que bebès molt petits hagin estat abandonats pels seus progenitors. 

Fa dos mesos, un altre bebè va ser abandonat en la localitat de Torrijos, a Castella-la Manxa. Concretament, els fets van ocórrer el mes de febrer passat, quan un vianant va trobar al bebè dins d'un contenidor d'escombraries. 

Segons es va conèixer hores després, la mare del bebè era una jove de nacionalitat marroquina i de solament 19 anys d'edat. Després que la Guàrdia Civil la detingués per l'abandó del menor, la dona va haver de ser traslladada a un hospital pel seu estat de salut, on van descobrir que tenia coronavirus a causa del protocol que se segueix en els centres hospitalaris cada vegada que ingressa una persona. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El cas va causar molta commoció en la zona fins al punt en què el govern de Castella-la Manxa va acabar quedant-se amb la tutela del bebè. La consellera de Benestar Social, Aurelia Sánchez, va explicar que la decisió es va prendre per protecció del menor i que estaven a l'espera de trobar una família d'urgència adequada per al nen. 

Així i tot, en conèixer-se qui era la mare del menor, va haver-hi qui va preguntar a la Consellera si no seria més adequat que el bebè es quedés amb la seva família materna, al que Aurelia Sánchez va respondre que el govern valora «totes les situacions» perquè el menor té dret a una família, així que totes les possibilitats estaven obertes.  L'obligació de les autoritats és assegurar el benestar del menor, per la qual cosa es van coordinar els diferents serveis de l'administració regional i la judicatura. 

Sobre la mare del nen, Aurelia Sánchez va afirmar en el seu moment que «donar un bebè en adopció no és un delicte, però abandonar un menor sí», per la qual cosa se seguiria el procediment judicial adequat per a aquest cas. 

La consellera va assegurar que Castella-la Manxa faria tot el que fos necessari perquè «els nens i menors sempre estiguin protegits en el cas que els seus pares no poguessin protegir-los o no existissin».