ÚLTIMA HORA

🚨 Les UCI es desborden a Catalunya tot i la millora d'alguns indicadors sanitàris

URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

Troben dues bessones de 10 anys que vivien en un garatge en condicions insalubres a Portugal

Les autoritats van rebre una trucada anònima que alertava sobre els fets | Les bessones no sabien llegir ni escriure i, sovint, presenciaven fortes discussions i agressions entre els seus pares

Les nenes vivien amb els seus pares en un garatge al municipi portugués d'Amadora
Les nenes vivien amb els seus pares en un garatge al municipi portugués d'Amadora | Sicnoticias

Dues nenes bessones de 10 anys han estat trobades en el garatge on vivien fins ara amb els seus pares, a Portugal. Aquests han perdut la custòdia i no podran demanar veure les seves filles així com intentar posar-se en contacte amb elles. El cas va sortir a la llum després d'una denúncia telefònica anònima als serveis de menors

Les bessones van ser localitzades en un garatge al municipi d'Amadora, als afores de Lisboa, segons relata 'SICNoticias'. El mateix mitjà, a partir de declaracions de fonts policials, informa que les menors vivien en condicions «deplorables i insalubres».

La policia ha pogut determinar que les germanes no anaven a l'escola i, sovint, presenciaven agressions i discussions fortes entre els seus progenitors, qui han estat detinguts per maltractament. Ara, en llibertat, els pares, a l'espera d'un judici, han perdut la custòdia de les nenes i tenen prohibit intentar contactar amb elles.  

Les declaracions de la mare

Per la seva banda, la mare va assegurar a diversos mitjans portuguesos que les bessones no estaven escolaritzades —no saben llegir ni escriure— perquè, en el seu moment, en haver d'inscriure-les al centre escolar, els «faltava un document».

En la mateixa línia, va assenyalar que «no es queixen» i que «no estan malament». «No saben llegir —només alguna coseta que nosaltres intentem ensenya'ls-hi— però saben les hores, van al mercat, juguen amb altres nens del barri. Tenen menjar, amor i afecte. Està malament, però ningú ha mort per no saber llegir o escriure», explicava la mare de les bessones.

Ara bé, el consistori del municipi ha desmentit el seu relat, ja que, tal com apunta el mitjà esmentat, no té constància de cap registre d'intents per inscriure a les nenes a l'escola.

La família compartia un espai en condicions insalubres amb gats i gossos
La família compartia un espai en condicions insalubres amb gats i gossos | Sicnoticias

 

Les condicions de l'habitatge

La parella dormia en un sofà al costat de la porta del garatge, mentre que les germanes tenien una llitera en una habitació adjacent. Així mateix, escalfaven aigua en un microones i cuinaven en una reixeta a l'exterior. A banda d'això, la família compartia espai amb dos gossos i quatre gats.

Controvèrsia per diversos motius

El cas ha tingut una incidència polèmica en l'opinió pública portuguesa però no només per la indignació que han provocat els fets, sinó perquè, pel que sembla, la Comissió de Protecció de Menors i Joves coneixia la situació de les germanes bessones des del 2013La Fiscalia, en paral·lel, en tenia constància des de fa tres anys

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari