Furgó de la Policia Nacional a Badalona

Stefan, el germà de la nena assassinada a Mataró, peça clau per resoldre el cas

El jove de 16 anys desaparegut des de dissabte, podria ser l'última persona que va veure la nena amb vida

La desaparició del germà de la nena assassinada a Mataró, Stefan, és una de les peces claus del crim. El jove de 16 anys podria ser l'última persona que va veure la seva germana amb vida o que, malauradament, podria haver estat testimoni dels fets. Mentre es Mossos d'Esquadra intenten aclarir els fets i buscar, per totes les zones de la ciutat, el germà desaparegut, totes les hipòtesis segueixen obertes i l'assassinat segueix sense resoldre's, 72 hores després que els veïns la trobessin degollada al seu pis de Mataró.

Els dos germans vivien amb la seva mare, Olga, al carrer Burriac de Mataró, des de feia aproximadament un any. Tal com informa 'El Español', aquell cap de setmana, la mare havia marxat a Moscou, la seva ciutat d'origen, per celebrar el 22è aniversari del seu fill més gran, que viu a la capital russa, amb dos germans més. Ara bé, la nena de 14 anys i el seu germà es van quedar sols a Mataró.

Les alarmes d'Olga van saltar quan portava sense saber res dels seus fills durant dos dies. Va ser llavors quan va trucar uns amics de Calella, perquè comprovessin si els nens estaven bé. Quan van entrar el diumenge al domicili, van trobar la nena morta, degollada, i plena de sang. Pel que fa al seu germà gran, no n'hi havia cap rastre per cap lloc. Dos dies després, segueix desaparegut.

El germà està desvinculat del crim

En aquests moments la policia treballa en dues vies: saber com va morir la menor, l'autòpsia de la qual ha confirmat que es tracta d'un homicidi, i localitzar al seu germà.  La mare dels dos menors va denunciar la desaparició del germà gran i des del jurat de Mataró es va ordenar la seva recerca. S'ha volgut remarcar que se'l busca per «protegir-lo» i que no hi ha cap «indici de criminalitat».

En una nota de premsa, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha volgut aclarir que «aquesta recerca és conseqüència de la denúncia de la mare, està descrita dins d'un protocol específic d'aplicació per desaparició de menors i té per objectiu protegir la integritat del menor». Actualment, centren tots els esforços a localitzar Stefan, per comprovar que està  bé i per, d'aquesta manera, cercar l'autor del crim.

Hipòtesi: Una revenja

Segons les declaracions d'un a veïna russa de Mataró a 'El Español', que coneixia l'Olga i els seus dos fills, tot plegat podria formar part d'una revenja. Creu que «ella sap perfectament d'on venen tots els problemes». També va explicar que no és la primera vegada que aquesta família viu un episodi violent, ja que fa uns mesos «els van rebentar tot el pis, la porta i tots els mobles». «Suposo que al nen tampoc no el trobaran viu», concloïa aquesta treballadora russa.

 

També et pot interessar...