Imatge del punt de trobada i de coordinació a la plaça de la Pau de Terrassa

Troben sa i estalvi el boletaire desaparegut a Maçanet de la Selva

L'home, de 71 anys, ha estat localitzat aquest dimecres a la nit en una zona propera al seu vehicle

Novetats positives sobre la desaparició d'un boletaire que havia desaparegut dimarts a la tarda a Maçanet de la Selva. Segons han informat els Bombers de la Generalitat de Catalunya, l'home, de 71 anys, ha estat trobat aquesta nit de dimecres, després de 24 hores d'intensa recerca, que ha comptat amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra i voluntaris, així com les policies locals de Maçanet i Vidreres.

El desaparegut, segons han explicat els Bombers a través de les xarxes socials, ha estat trobat a prop del seu vehicle, punt de partida des d'on es va organitzar la recerca. En aquest sentit, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) l'ha atès 'in situ', mentre que el Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers es va encarregar d'extreure'l.

El boletaire, amb salut delicada i veí de la urbanització Els Pantans de Montbarbat, havia sortit a buscar bolets dimarts a la tarda i no havia tornat a casa. La recerca intensiva va comptar amb la participació de Bombers, Mossos, Agents Rurals i Policia Local, que han pentinat zones rurals de Maçanet de la Selva, així com dels municipis veïns d'Hostalric, de Breda, de Sant Celoni i de Tordera.

La temporada de bolets serà «entre bona i regular»

Enguany, la temporada de bolets a Catalunya va arrencar fa un parell de setmanes amb un mes de retard, especialment al Pirineu de Lleida, on els mesos de juliol i agost gairebé no hi va ploure. En aquest sentit, l'investigador del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) expert en bolets, Juan Martínez de Aragón, explicava fa uns dies que ja es poden trobar bolets en força quantitat a comarques com el Ripollès i la Garrotxa.

Sobre la temporada boletaire, no preveu que sigui de les més bones. Sobre això, explicava que «anem amb un mes de retard, per tant serà una temporada entre bona i regular». L'inici de la campanya de bolets ha portat a algunes zones aglomeracions al bosc, un fet que ha tornat a posar sobre la taula el debat sobre la regulació de l'accés al medi natural.

A l'inici de la temporada de bolets cal afegir que arran de la pandèmia, molts ciutadans han apostat per fer sortides al medi natural, un fet que a incrementat l'afluència de persones.