Troben mort d'un tret un home en un camí forestal al Baix Empordà

Un grup de caçadors ha localitzat l'home, prop de la urbanització Mas Pere

Imatge d'arxiu de la policia científica dels Mossos d'Esquadra
Imatge d'arxiu de la policia científica dels Mossos d'Esquadra | ACN

Aquest diumenge, 13 de setembre, pels volts de les vuit del matí, un grup de caçadors ha localitzat el cadàver d'un home en un camí forestal proper a l'avinguda de la Manxa de Sant Antoni de Calonge, a la comarca del Baix Empordà. El camí es troba prop de la urbanització Mas Pere d'aquest municipi empordanès.

L'home tenia una ferida a l'esquena compatible amb una arma de foc que li hauria causat la mort, segons ha informat 'El País'. Els Mossos s'han fet càrrec de la investigació dels fets, dels quals no han transcendit més detalls perquè el cas es troba sota secret d'actuacions.

Mossos i Agents Rurals retiren una xarxa perduda a més de 50 metres de profunditat a la costa de Llafranc

Encara a l'Empordà, els Mossos d'Esquadra de la Policia Marítima i la Unitat Aquàtica i agents del Grup de Suport Marí del Cos d'Agents Rurals van dur a terme el passat 4 de setembre un dispositiu conjunt per retirar una xarxa de pesca perduda ubicada al fons del mar a la zona coneguda com Els Ullastres, a Llafranc. Aquestes xarxes, conegudes com a «xarxes de pesca fantasma», tenen un gran impacte sobre les espècies del fons marí, ja que continuen pescant sense control ni aprofitament de les captures. També impliquen un risc per al medi, perquè els materials sintètics dels quals estan fetes són molt contaminants, i per a les persones, ja que suposen un perill per a la navegació i els practicants d'activitats aquàtiques.

L'operatiu de retirada es va portar a terme després que els centres de busseig de la població informessin de la localització d'aquesta xarxa a Els Ullastres, tres formacions rocoses situades al sud del Cap de Sant Sebastià i a menys de dues milles del port de Llafranc. Concretament, la xarxa es trobava ubicada al tercer Ullastre, el més allunyat de la costa i situat entre els 8 i els 55 metres de profunditat. Aquesta zona és molt freqüentada per submarinistes i l'existència d'aquesta xarxa posava en perill les persones que realitzaven aquesta activitat.

La primera actuació es va fer a principis de setembre, quan efectius de la Unitat Aquàtica van realitzar una primera immersió i van localitzar la xarxa de grans dimensions, del tipus solta, estesa a uns 100 metres lineals a una profunditat de 52 metres a la paret est del tercer Ullastre. En aquesta inspecció es van alliberar diverses espècies que havien quedat atrapades a la xarxa, tant crustacis com altres peixos.


Comentaris

envia el comentari