Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de la Guàrdia Civil i la mà d'un cadàver

Troben un cadàver a Espanya amb la documentació lligada en una bossa

El cos sense vida va aparèixer a una bassa d'aigua

El cadàver d'una dona va aparèixer aquest dimecres en una bassa d'aigua, als voltants del riu Órbigo, al seu pas per la localitat zamorana de Benavente. La Guàrdia Civil investiga les causes de la seva mort i la identitat de la persona esmentada.

Un treballador va ser l'encarregat d'alertar els agents de la Benemèrita de la presència de la dona a l'aigua. Es trobava en una zona molt propera a la farinera del municipi. Segons sembla, el cos estava en avançat estat de descomposició.

Imatge de la Guàrdia Civil rescatant el cadàver que va aparèixer en una bassa
El cos va aparèixer a un riu al costat de la localitat de Benavente | Twitter

La troballa es va produir poc abans de les 11.00, provocant l'activació de la comissió judicial corresponent per procedir a l'aixecament del cadàver. El subdelegat del Govern a Zamora, Ángel Blanco, va assenyalar que el primer que faran serà intentar identificar la víctima.

I tot seguit es practicarà l'autòpsia per conèixer els motius de la mort. Només conèixer-se el cas va assenyalar que «en aquests moments, i amb les dades de les quals disposem, qualsevol cosa que diguéssim seria una conjectura». Llavors, la manca d'informació li impedia oferir més detalls.

Les últimes setmanes no es va produir a la zona cap denúncia de desaparició, van assenyalar fonts de la investigació. En un primer moment es desconeixia si la persona trobada era de fora del municipi o havia desaparegut amb anterioritat.

 

Però hi ha una sèrie de detalls que poden ser aclaridors per als agents que s'ocupen del cas. El cadàver portava documentació en una bossa de plàstic «perfectament lligada i tancada». Aquesta documentació corresponia a una dona de nacionalitat portuguesa a la qual se li va perdre la pista el 13 de gener de 2021 a Zamora.

Un cas amb moltes incògnites

Imatge del lloc on s'ha trobat el cadàver d'una dona en una bassa de Benavente
La Guàrdia Civil va rescatar el cos sense vida | Twitter

El germà de la desapareguda va ser l'encarregat de posar-ho en coneixement. Al principi, però, va assenyalar que es tractava d'una marxa voluntària i va esgrimir que tenia familiars a l'estranger, a més que havia residit a altres indrets d'Espanya.

La Guàrdia Civil estava treballant per conèixer el parador d'aquesta persona. La casa on havia viscut a Benavente havia estat ocupada per altres persones des de fa quatre mesos, i en tot aquest temps ningú en va tenir notícies ni tampoc va tornar a l'immoble.

El cos trobat a la bassa d'aigua portava aquesta documentació, però les autoritats prefereixen ser cautes. Ho volen tenir tot ben lligat abans de confirmar la identitat de la víctima. El subdelegat del Govern demana esperar pels resultats de l'autòpsia, que s'està duent a terme a l'Anatòmic Forense de Zamora.

Imatge de l'operatiu de Benavente per rescatar el cadàver d'una dona en una bassa
L'operatiu que ha rescatat el cos de la dona | Twitter

La previsió és que aquests informes triguin a conèixer-se encara unes quantes setmanes. A més, el seu ADN ha de ser confrontat amb el del seu germà, que va ser l'encarregat de comunicar-ne la desaparició. Aquestes mostres ja van ser remeses al Laboratori de Criminalística de Madrid.

La Guàrdia Civil va confirmar que el cos presentava un gran estat de descomposició i deteriorament. Així que, tot fa indicar que duria molt de temps dins l'aigua.

El cadàver va ser localitzat per un operari

El cos sense vida va ser trobat per un operari que retirava troncs d'un canal del riu Órbigo. En moure un dels arbres que hi havia a l'aigua va ser quan va emergir el cadàver. Es va acabar desplaçant fins a la presa ubicada a les proximitats de la farinera, on finalment acabaria sent tret a terra.

Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar agents de Seguretat Ciutadana i de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil. També hi van ser presents membres del cos de bombers de Benavente i un forense. De moment, el jutjat d'instrucció de guàrdia de la localitat zamorana s'ha fet càrrec del cas.