Imatge d'un helicòpter buscant la jove parella desapareguda al Parc Nacional d'Aigüestortes

Troben sense vida la parella desapareguda al Parc Nacional d'Aigüestortes

La parella feia dies que havia desaparegut i la seva família va donar l'avís

Els Bombers de la Generalitat han anunciat la troballa de dos cossos sense vida al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de San Maurici, on des de fa dies es busca una parella de joves desapareguda. Tal com han explicat a través de les xarxes socials, els cossos han estat localitzats a la zona perifèrica del parc, al costat de l'Estany de Pòdo, i queden pendents de ser identificats per part dels Mossos d'Esquadra i de l'aixecament dels cadàvers.

La cerca de la parella va començar el passat diumenge, 27 de setembre. Els dos joves, d'uns 27 anys, havien marxat el 22 de setembre per fer la travessia de Carros de Foc. El dia 25 va ser l'últim dia que es va tenir notícies sobre ells, i quan el dia 27, quan tenien previst tornar a casa, no van aparèixer, la família va donar la veu d'alarma i va trucar els serveis d'emergència.

Es desconeixen les causes de la mort

Des dels serveis d'emergència van mobilitzar diferents efectius a la zona de la travessa de Carros de Foc, que va del refugi de Colomèrs fins al poble d'Espot, al Pallars Sobirà. Allà es va trobar el vehicle dels dos joves. Des de llavors, els Bombers i altres cossos d'emergències han estat treballant per trobar-los, i ha estat aquest dijous, 1 d'octubre, quan han aparegut els cossos. 

En l'operatiu han treballat dos helicòpters, sis dotacions terrestres, una unitat canina i dues de suport dels Bombers de la Generalitat, de forma conjunta amb unitats de rescat de muntanya dels Mossos d'Esquadra, efectius de la Guàrdia Civil i l'ajuda dels Pompiers d'Aran. La gran àrea on van desaparèixer els joves, que finalment es va acotar en una d'unes 1.500 hectàrees, i la neu caiguda a la zona durant el passat cap de setmana, han complicat les tasques de recerca.

De moment es desconeixen les causes de la mort de la parella, que s'aclariran amb l'autòpsia un cop es faci l'aixecament dels cadàvers.