Imatge d'una persona detinguda

Troben a Catalunya amb una identitat falsa un perillós delinqüent fugat de França

Va participar en el segrest d'un home l'any 2018

Nou succés a Catalunya. Un home ha estat arrestat per un delicte que es remunta a quatre anys enrere, quan va participar en el segrest d'una persona de nacionalitat francesa.

La Policia Nacional ha detingut un home a Castelló d'Empúries a l'Alt Empordà, que va participar en el segrest d'un home francès l'any 2018.

Utilitzava una identitat falsa

El fugitiu, que s'amagava amb una identitat falsa, tenia en vigor una ordre europea de detenció i entrega dictada per un jutjat del Tribunal del comtat de París.

L'operació es va engegar mitjançant la informació proporcionada a través de la finestreta 'SIRENE'.

Una oficina d'enllaç entre els països signants de l'acord de Schengen per compartir informació policial.

Se li atribueixen 6 delictes

Un cop identificat el fugitiu al municipi, es va establir un dispositiu de vigilància i control i es va detectar que prenia moltes mesures.

En la seva detenció, hi van participar també efectius del Grup d'Operacions Especials de Seguretat.

A l'arrestat se li atribueixen els delictes de detenció, segrest, confinament il·legal d'ostatge, pertinença a grup organitzat i un delicte d'extorsió.

Va participar en el segrest d'un home l'any 2018

El cas es remunta al desembre quan l'ara detingut i altres individus van participar en el segrest d'un home francès a la localitat de Calvados, a la regió de Normandia.

Els segrestadors es van fer passar per policies i, després de torturar la víctima, van exigir el pagament d'un milió d'euros per alliberar-lo.

Un dels agressors va ser assassinat l'endemà a Avignon.

Serà extradit a França

L'arrestat s'ha posat a disposició del Jutjat Central d'Instrucció 2 de l'Audiència Nacional a l'espera de la seva extradició a França.

No ha estat l'única detenció per segrest a Catalunya

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimarts, 8 de març, un home que volia segrestar dos infants de l'escola bressol municipal Somriures de Terrassa, Vallès Occidental.

Segons va avançar el 'digital Món Terrassa' i van confirmar fons policials a l'ACN, l'home es va adreçar al centre educatiu a la tarda i va intentar accedir-hi.

Es tracta d'un home conflictiu i conegut al barri, i en detectar-lo, pares i mares de l'escola i treballadors van impedir-li el pas.

L'home va fugir i va intentar entrar a un bloc de pisos proper, on, en trobar-se la porta de vidre tancada, va esberlar-la.

Posteriorment, els agents el van localitzar i detenir, acusat d'un delicte de temptativa de segrest, danys i amenaces.

El jutge va decretar dimecres l'ingrés a presó.