Cordó policial de la Guàrdia Civil en un carrer

Troben el cos sense vida i despullat d'una noia de 14 anys en ple carrer a Espanya

Un jove va trucar al servei d'emergències per a confessar el crim, i van trobar el cos nu de la menor en unes escales

Avui ens hem despertat amb una notícia molt tràgica sobre el que sembla ser un nou crim de violència masclista. Va ocórrer ahir a la nit a Alcalá la Real (Jaén). El servei d'emergències va atendre la trucada d'un jove que assegurava haver matat una noia de 14 anys.

Els agents van trobar la noia morta i despullada al costat d'unes escales. Immediatament, van acordonar el lloc i van obrir una investigació amb un dispositiu molt ampli. A falta dels resultats de l'autòpsia, sembla que la víctima, una adolescent de 14 anys, va morir asfixiada.

Els fets es produeixen una setmana després d'un altre crim que va commocionar el país. Es tracta de Claudia, una noia de 17 anys que va ser assassinada pel seu exnòvio, Jonan, a Totana (Múrcia). El succés ocorregut a Alcalá la Real afegeix una nova víctima mortal de violència masclista a una edat molt jove.

Despullada al costat d'una església

Segons informa 'El Diario de Jaén', ahir, cap a les 21.30, emergències va rebre la trucada d'un home que va confessar un crim. Es tracta d´un jove sud-americà que assegurava que havia matat una menor d'edat. Els fets ocórrer a l'entorn de l'església de Santo Domingo de Silos.

Fotomuntatge del lloc dels fets i un tros de cordó policial
En petit, foto del lloc on van ocórrer els fets | Catalunya Diari

Es tracta d'una zona que es coneix com la Fortaleza de la Mota, al municipi d'Alcalá la Real. La investigació continua en marxa i encara no s'ha confirmat res, però tot apunta que es tracta d'un crim de violència masclista. L'autor dels fets va ser detingut després d'haver confessat.

La víctima és una noia marroquina de 14 anys, i, segons els primers indicis, podria haver mort asfixiada. El més rellevant és que el cos va aparèixer despullat al costat d'unes escales de l'església esmentada. El lloc es va omplir ràpidament de cotxes de la Guàrdia Civil, la policia local, els bombers i una comitiva judicial.

Investigació en marxa

Ara la prioritat és establir la causa de la mort de la jove i les circumstàncies al voltant del crim. A les escales on la van trobar morta, hi havia un ampli dispositiu de policia i serveis d'emergència. Van tallar els camins del voltant i la via que dona accés a l'aparcament de la fortalesa.

L'autoritat judicial també va acudir al lloc dels fets per a efectuar l'aixecament del cadàver i remetre'l a l'institut de medicina legal, ja que li han de fer l'autòpsia. L'assassí confés està detingut, i intenten aclarir quina relació tenia amb la víctima i altres qüestions, com per exemple si la va agredir sexualment.

L'església abandonada on van trobar el cadàver, a Alcalá la Real
Van trobar el cadàver al costat d'aquesta església abandonada | Cedida

Es dona la circumstància que el 26 de febrer de l'any passat hi va haver un altre crim davant d'una església a Alcalá la Real. En aquella ocasió, un home de nacionalitat marroquina va matar un veí de la localitat, Francisco Zúñiga, que era voluntari de la parròquia i se'n feia càrrec del manteniment.

Preocupació a Alcalá la Real

El crim que va tenir lloc ahir a la nit a Alcalá la Real ha fet saltar totes les alarmes en aquesta localitat de 21.000 habitants. I és que a Espanya, en menys d'un any s'han produït més assassinats que en tota una dècada. Les circumstàncies que envolten aquest últim crim han causat una gran consternació.

Si es confirma el caràcter de violència masclista del crim, seria la quarta víctima d'aquesta xacra social a Espanya des que hem entrat al 2022. La tercera va ser Claudia Abigail, una jove de 17 anys i d'origen sud-americà que va ser assassinada pel seu ex. Un altre cas que va commocionar el país per la poca edat de la víctima.