Fotomuntatge de Miladin Rakicevic.

Troben el cos sense vida d'un home al riu i és un veí molt estimat

Miladin Rakicevic, conegut com a 'Raka', estava casat i tenia tres fills a Cangues d'Onís (Astúries)

La localitat de Cangues d'Onís, a Astúries, està de dol per la mort tràgica d'un veí molt estimat. Miladin Rakicevic, serbi nacionalitzat espanyol de 59 anys, ha estat trobat mort al riu Sella. 'Raka', com el coneixien tots al poble, era un exentrenador molt apreciat.

Feia molts anys que Miladin era a la localitat asturiana, on havia aconseguit un gran nombre d'amics pel seu bon tarannà. A més, era molt conegut per la seva faceta de monitor a l'equip local. Va ser preparador físic fins que una malaltia neurodegenerativa el va obligar a retirar-se.

Ara investiguen si aquesta malaltia podria haver desencadenat la seva mort, que de moment investiguen com a accidental. La premsa sèrbia també s'ha fet ressò de la notícia de la troballa d'aquest home a un riu d'Espanya. Miladin estava casat amb una espanyola i tenia tres fills.

Qui era el 'Raka'

Miladin Rakicevic, d'origen serbi, va arribar a Cangues d'Onís a principis dels noranta, quan van esclatar les guerres dels Balcans. A la localitat asturiana va trobar el seu lloc, va començar a treballar i va formar una família. Estava casat amb Laura Valdés, una coneguda piragüista.

Foto de Miladin Rakicevic.
'Raka' era un home molt apreciat a Cangues. | Cedida

 

Al poble va començar a ser conegut com a 'Raka', un home molt estimat pel seu caràcter amable i generós. Amb Laura van tenir tres fills, amb els quals Miladin sempre participava activament al Carnaval. Era freqüent veure el serbi vestit de 'Porruano' per a les festes locals de San Antonio.

A més, era un home molt esportista que també va estar implicat a l'equip local del Cánicas AC. Rakicevic va ser monitor durant diverses temporades al poliesportiu de Cangues, i preparador físic de les categories inferiors. La seva mort també ha causat un profund dolor al club.

El trist final d'aquest veí

El Grup de Rescat Especial d'Intervenció a Muntanya de Cangues d'Onís va recuperar ahir el cadàver d'un home al riu Sella. El van trobar prop del pont romà. El cadàver va ser identificat com a Miladin Rakicevic, un conegut veí de 59 anys.

Ahir a les 09.15 hores del matí, un guàrdia civil fora de servei va veure el cadàver al riu. Immediatament va donar l'avís als seus companys, que es van desplaçar fins al lloc per procedir al rescat. El cos del mort era visible des del pont que hi ha a la carretera N-625.

El cadàver va ser traslladat a l'Institut de Medicina Legal mentre la Guàrdia Civil obria una investigació. Els agents descarten inicialment una mort violenta, encara que de moment no se sap la causa de la mort. Estan esperant als resultats de l'autòpsia per oferir una conclusió.

Un home molt estimat

Miladin va arribar a Astúries fugint de la guerra i des del principi es va integrar a la perfecció a Cangues d'Onís. Quan estava a punt de caducar el seu permís de residència, el van contractar com a entrenador perquè pogués quedar-se. El recorden com «un home fenomenal» amb un comportament excel·lent.

Foto d'un cotxe de la Guàrdia Civil.
La policia investiga les circumstàncies d'aquesta mort. | Guàrdia Civil
 

A més de la seva faceta com a entrenador, el serbi també havia treballat com a xofer privat per a una família mexicana amb segona residència al poble. La seva família va denunciar la seva desaparició unes hores abans de la trista troballa. El cas ja es troba en mans de l'autoritat policial i judicial.

Mentrestant, continuen les tasques per trobar la psicòloga madrilenya de 32 anys desapareguda el 8 de novembre a Gijón. Sandra Bermejo va desaparèixer a la zona del Cap de Peñas, on ja fa més de deu dies que la busquen. La policia creu que va patir una caiguda accidental al penya-segat.