Muntatge d'un corxe de la policia amb un detingut

Troben Diego, un dels fugitius més buscats d'Espanya: va abusar de la seva filla

Feia més d'un any que cercaven el condemnat i havia canviat radicalment el seu aspecte

Pròfug de la justícia espanyola des del febrer del 2021, condemnat a presó per abusos sexuals a una menor i amb un aspecte físic totalment nou. És el cas d'un dels deu fugitius més cercats per les autoritats de tot el país. Després de mesos en crida i cerca, la Policia Nacional, finalment, ha pogut localitzar i detenir Diego Darío González Ghersi.

La detenció ha tingut lloc a Sant Joan d'Alacant, a la mateixa província valenciana. Des de feia uns mesos, figurava a la llista dels més buscats per les Forces i Cossos de l'Estat. El motiu de la seva fugida va ser la notícia de la seva condemna, a la qual va ser sentenciat per haver abusat sexualment de la seva filla el 2008, quan només tenia 5 anys.

El «gran canvi» físic per no ser identificat

«Extremadament difícil» ha estat com la policia ha definit en un comunicat la tasca de trobar aquest home. «El seu gran canvi físic» ha dificultat encara més la seva identificació.

Amb l'únic objectiu d'impedir ser reconegut, l'arrestat s'havia deixat barba i els cabells llargs, s'havia tenyit de ros i feia servir lents de contacte de colors. A més, havia aconseguit unes plantilles per falsejar la seva estatura i va dissimular els seus antics tatuatges amb altres de nous.

Finalment, l'han trobat a una localitat d'Alacant

Els agents ja comptaven, des de fa uns mesos, amb diverses informacions que conduïen a la província d'Alacant com a principal parador del pròfug. Després de nombroses gestions i registres, els investigadors van acabar trobant la seva residència a la zona de Sant Joan d'Alacant.

Per si fos poca la dificultat de localitzar-lo pel seu «gran canvi» físic, pel que sembla, el condemnat canviava de domicili de forma contínua. A més, feia feines poc qualificades que li permetien subsistir i no cridar l'atenció. Tot i això, el desenllaç d'aquesta història acabava amb la seva detenció el darrer dimarts cap a les 14.00 hores.

Condemnat per abusar sexualment de la seva filla de 5 anys

Ara, espera la condemna que se li va imposar després del judici per l'abús sexual a la seva filla que, en el moment dels fets, tenia 5 anys. La denúncia va ser presentada per la seva exparella en notar la nena «trista, alacaiguda i reticent».

Les investigacions van revelar que el pare posava pel·lícules pornogràfiques a la seva filla. La mateixa menor va arribar a reconèixer que havia patit tocaments a les seves parts íntimes per part del seu pare, que li deia que era un secret entre tots dos.

Amb la detenció de González Ghersi, sobre el qual pesava una ordre de detenció i ingrés a presó, la policia ja pot titllar un fugitiu més de la llista dels «més buscats». L'actualització deixa encara set delinqüents que s'intenta localitzar per tot el país amb la col·laboració ciutadana.