Troben la noia de 17 anys que havia desaparegut a Barcelona

Des de dimecres, la noia no apareixia a casa seva

Un agent dels Mossos d'Esquadra, 2020.
La família havia denunciat la desaparició de la noia. | ACN

La jove de 17 anys desapareguda des del passat dimecres, dia 10 de juny, a Barcelona, ha estat trobada sana i estàlvia. «L'Emma ja és a casa. Us agraïm infinitament la vostra disposició, el vostre temps i tot el suport que heu donat perquè pugui estar entre nosaltres», ha anunciat la seva mare, Eva Donat, a les xarxes socials. «Gràcies a totes les persones que heu pensat en ella, que heu escrit, compartit, o trucat», ha afegit Donat.

La noia va ser vista per últim cop dimecres passat al barri de Gràcia i la família en va denunciar la desaparició. Els Mossos d'Esquadra van difondre ahir la seva fotografia—amb una descripció de les característiques físiques de la jove i la roba que portava— per reclamar la col·laboració i l'ajuda de la ciutadania en la recerca.

Més notícies sobre Barcelona: Colau lamenta que no es passi ja a la fase 3

En un altre ordre de coses, però encara a la ciutat de Barcelona, Ada Colau ha lamentat aquest divendres que el Govern de la Generalitat no hagi demanat al Ministeri de Sanitat del govern espanyol que Barcelona i la regió metropolitana passin a la fase tres del pla de desescalada per la pandèmia del coronavirus dilluns vinent, com sí ho faran Girona i la Catalunya Central.

L'alcaldessa de la capital catalana ha subratllat que, pel que fa a la disminució de l'impacte del coronavirus, «les dades són bones», per la qual cosa s'ha mostrat sorpresa pel fet que el Departament de Salut no hagi demanat el canvi. En tot cas, ara l'Ajuntament demana fer el canvi al llarg de la setmana vinent, sense esperar al pròxim cap de setmana per evitar la coincidència amb la revetlla de Sant Joan.

En declaracions als mitjans Colau ha recordat que, si no hi ha canvis, ara mateix el passi a fase tres tocaria el pròxim cap de setmana, per la qual cosa coincidira amb el dia festiu. «Això pot produir que hi hagi una acumulació de mobilitat», ha alertat. 

  

Per això el consistori barceloní insisteix que seria més prudent fer el canvi de fase abans de tal manera que hi pogués haver una «mobilitat esglaonada» abans de la revetlla.

Hem insistit que s'ha de sol·licitar passar a la fase tres abans que arribi el següent cap de setmana. Ara mateix si no hi ha canvis la fase tres coincideix amb el dia de Sant Joan i això pot produir que hi hagi una acumulació de mobilitat. Per això insistim que abans del proper cap de setmana s'hauria de fer que tant Barcelona com la regió metropolitana puguem passar a fase tres i en tot cas que hi pugui haver una mobilitat esglaonada abans del dia de Sant Joan.


Comentaris

envia el comentari