Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Agent de la Guàrdia Civil al costat d'un vehicle del cos policial

Troben al lloc més surrealista en Paco, un home desaparegut fa 3 mesos

La Guàrdia Civil l'ha trobat dins una cova en perfecte estat de salut

Punt final a una de les desaparicions més estranyes que ha viscut Espanya en els últims anys. La Guàrdia Civil ha trobat «en perfecte estat de salut» a Paco, un fuster que va desaparèixer fa tres mesos.

Malgrat l'enrenou, Paco ha estat trobat dins una cova i ha assegurat que estava allà per voluntat pròpia. De fet, no s'havia posat en contacte amb cap dels seus familiars o amics.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Francisco Ventura Macarro Cosmos, de 50 anys i d'Extremadura, va desaparèixer oficialment al març d'aquest 2021. Al 'fuster', tal com se'l coneix al poble, li agrada molt viatjar i per aquest motiu ningú va sospitar.

Ara bé, en veure que el cap de setmana no tornava a casa, la seva família va decidir denunciar la desaparició

La Guàrdia Civil va posar en marxa un dispositiu de recerca a Barcarrota i Salvaleón, però no es va trobar res. Així doncs, els investigadors van mantenir totes les hipòtesis obertes. 

Desapareix voluntàriament

Durant gairebé tres mesos, la Guàrdia Civil ha estat treballant per trobar a Paco. El desaparegut es trobava a la finca de 'El Potril', situat entre les localitats de Barcarrota i Zahinos, no gaire lluny de la recerca inicial.

Segons s'informa, Paco s'havia amagat dins una cova de molt difícil accés. Segons ell mateix ha explicat, hi va entrar voluntàriament. 

De fet, l'home assegura que no sabia que l'estaven buscant. Tot i que ha estat trobat en bon estat de salut, els agents l'han traslladat a un centre de salut.Es desconeix el motiu pel qual Paco va decidir fugir i viure a la cova. La seva família i amics no ho entenen i consideren que podria haver avisat.En l'operatiu de recerca han participat diverses unitats de la Guàrdia Civil, entre elles el SEPRONA. També gossos ensinistrats, l'Equip Pegaso i Seguretat Ciutadana, així com voluntaris de Protecció Civil. Alguns veïns de la zona també es van unir en la primera recerca del municipi.En les últimes setmanes s'hi van sumar els helicòpters de la Junta d'Extremadura i els GEAS de la Guàrdia Civil. Aquests últims van realitzar immersions al pantà d'El Ahijón per evitar la possibilitat d'ofegament.