Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb un cofre i diners

Troben a Madrid un cofre amb 100 milions de dòlars

El Cos Nacional de Policia va ser l'encarregat de trobar aquesta troballa singular

Al programa Horizonte de Cuatro, Iker Jiménez dona a conèixer les notícies més singulars i curioses que tenen lloc al món. I això l'ha portat a revelar-ne una que s'ha produït al nostre país i que resulta realment sorprenent. Ha revelat que el Cos Nacional de Policia va trobar al nostre país, durant el conflicte de la guerra de l'Iraq, un cofre que contenia 100 milions de dòlars.

Una altíssima quantitat de diners que creien que pertanyia al narcotràfic, però res més lluny de la realitat. Pel que sembla, era propietat de la CIA, l'Agència Central d'Intel·ligència dels Estats Units.

Es troba el cofre misteriós dels diners

La policia, segons ha explicat l'expert en armament José Jiménez Planelles, estava fent a Madrid una investigació. Creien que era contra el narcotràfic, però tot va canviar en el moment en què van «entrar en un soterrani de la capital. Veuen una caixa a terra i pensen de manera clara que és la droga».

«L'obren i la seva sorpresa és que està plena de cotó, el treuen i es queden en xoc en veure un document plastificat top secret. I amb ell tacs plastificats de diners». En total, es van trobar la barbaritat de 100 milions de dòlars.

Totes les dades que es tenen dels diners de la CIA

Planelles ha explicat també que a l'esmentat document trobat es donaven dades de la fi per a la qual havia de ser destinats els diners. Així, ha explicat que s'indicava que «era per a operacions de guerra, per al servei secret».

En aquest punt, ha decidit intervenir el doctor Cabrera per indicar que «en aquest paper posava que aquests milions són propietat dels Estats Units. I també que estava destinat a operacions d'ajuda a països en guerra».

Document plastificat que estava dins del cofre
El document plastificat exposava a qui pertanyien els diners | Mediaset

A això, l'expert en armes ha afegit: «Davant el descobriment, el comissari X va sol·licitar silenci absolut a tots els equips, però en cap moment criden un jutge. El comissari es va posar en contacte amb l'ambaixada i al soterrani es presenten diversos senyors de vestit, com a les pel·lícules».

«L'error aquí va ser que el comissari no truca de manera immediata als nostres serveis secrets i és que això pot ser una moneda de canvi molt important per a nosaltres. I més sabent que va tenir lloc en una època important com era aquella».

En aquest punt, Cabrera ha volgut revelar una curiositat rellevant sobre aquesta troballa. En concret, ha explicat que els 100 milions de dòlars estaven coberts «d'una substància química per si algú se'ls volia emportar. Com diu el document, estan impregnats d'una substància química especial».

«Els bitllets cal rentar-los quan es facin servir perquè el que els utilitzi sense rentar-los corre greu perill per a la seva salut».

Iker Jiménez presentant el seu programa Horizonte informe Covid a la Cuatro
Iker Jiménez i els seus col·laboradors han parlat del misteri que envolta aquesta troballa | CUATRO

Després d'explicar al públic tan singular descobriment, Planelles ha posat sobre la taula una qüestió interessant. Ho ha fet dient: «Què feien aquests diners a Espanya? Tots els diners que estiguin en un país són per operar, per pagar voluntats i moviments en contra del teu país. Podria servir per pagar mitjans de comunicació, polítics i fins i tot espies».

Per finalitzar ha explicat que «després d'arribar els homes de negre al magatzem on es van trobar els diners, l'assumpte es va tancar. És més, van indicar que com sortís una sola informació sobre això hi hauria conseqüències. Però hi va haver algú que va ser hàbil i va fer alguna foto per si mai tenia un problema i podia aprofitar la situació».