Dues mans agafant-se a dos barrots de presó.

Troben mort un agressor sexual al qual li van tallar els genitals

Havia estat condemnat per aparèixer nu davant del recepcionista d'un hotel

La policia gal·lesa investiga la macabra troballa d'un home a qui li han tallat els genitals en una zona industrial abandonada. La víctima és Reginald Alan Roach, un home de 63 anys condemnat per agressió sexual. Les característiques peculiars de l'assassinat fan pensar en un acte de venjança.

Un passejador de gossos va trobar el diumenge, 6 de novembre el cos d'un home mort sobre un toll de sang. Va passar en una zona industrial abandonada de Bangor, una ciutat de Gal·les del Nord. Les autoritats van identificar el mort com un delinqüent sexual amb antecedents policials.

Segons l'autòpsia, va morir a causa d'una hemorràgia per les incisions practicades a l'hora de tallar els genitals. Reginald Alan Roach havia comparegut davant del jutjat d'instrucció el 31 d'octubre passat. Va ser acusat de no complir l'avís de registre de delinqüents sexuals un mes abans.

Condemnat per agressió sexual

L'home que ha estat trobat mort va ser condemnat a 16 setmanes de presó per haver aparegut nu en un hotel. A més, el jutge el va condemnar a pagar una quantitat simbòlica al treballador de l'hotel davant del qual es va despullar. Ho va fer en concepte d'indemnització pels danys morals causats.

Primer pla de Reginald Alan Roach.
Reginald Alan Roach, víctima del brutal assassinat. | Policia
 

Reginald Alan Roach va admetre davant del jutge haver aparegut nu davant del treballador d'aquest hotel. El seu advocat defensor va al·legar que va patir una lesió cerebral quan era jove i no comptava amb unes bones facultats mentals. Segons va argumentar davant del jutge, els fets no tenien cap motivació sexual.

La defensa va topar amb el relat de la fiscalia, segons el qual l'acusat va moure els seus malucs per cridar l'atenció sobre els seus genitals. Això va fer que el treballador de l'hotel se sentís «profundament incòmode». Això li va costar una condemna per agressió sexual amb pena de presó.

Busquen el sospitós

L'home comptava amb antecedents penals, ja que el 2020 va ser condemnat per destruir un monument commemoratiu. La policia investiga ara la seva mort, tot i que, de moment, no s'ha ofert més informació. Principalment, s'estudia com a hipòtesi la venjança.

«Després de la nostra declaració sobre la mort d'un home a un parc, el forense ha obert avui una investigació». Així anunciava un portaveu de la Policia de Gal·les del Nord l'obertura d'una investigació per a aquest cas. A més, els agents han demanat ajuda per trobar el sospitós.

«Després de l'autòpsia i per posar fi a les especulacions, podem confirmar que no estem buscant ningú més. Fem de nou una crida per a qualsevol que hagi vist un home d'edat avançada d'1,76 metres. Anava amb pantalons texans i caputxa al Parc Bryn Cegin el 6 de novembre», van reclamar.

A la llista de delinqüents sexuals

Matar algú tallant-li els genitals és una pràctica habitual en el cas d'abusadors sexuals. L'autor del crim vol que es faci justícia amb el delinqüent sexual i li talla els genitals de manera simbòlica. Es tracta d'una forma d'humiliació i una mena de segell de l'assassí.

Cotxe de policia
La policia continua investigant el crim. | Canva
 

Reginald Alan Roach havia estat incorporat a la llista de delinqüents sexuals després de la condemna. I això el posava al punt de mira per a qualsevol persona que volgués venjar-se. A més, l'home que ha mort era un vell conegut de la policia amb un comportament problemàtic.

Segons Bangor Mail, el dia de la seva detenció va defecar al calabós, obligant els agents a netejar la seva femta. No content amb això, també va escopir un dels policies que el custodiaven a les dependències policials. Pel que sembla, el delinqüent sexual s'havia guanyat un bon grapat d'enemics.