Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un agent de la Policia Local de Roda de Berà

Troben mort l'avi de 84 anys que havia desaparegut a Sant Cugat del Vallès

El cos sense vida de la víctima, no presentava signes de violència

Trista notícia a Catalunya. La Policia Local de Sant Cugat, al Vallès Occidental, ha trobat el cos sense vida de l'avi de 84 anys desaparegut al mateix municipi aquest dimecres passat. Tal com ha informat el consistori del municipi a través de Twitter, la víctima mortal ha estat localitzada al barri de Can Magí, a la zona dels torrents dels Ferrussons.

«La Policia Local ha trobat a primera hora del matí sense vida, a la zona del torrent dels Ferrussons, el veí de 84 anys desaparegut aquest dimecres. L'Ajuntament agraeix la col·laboració ciutadana i dels diferents cossos, i es posa a disposició de la família. D.E.P.».

L'home va desaparèixer ahir dimecres i els Mossos d'Esquadra, en rebre la denúncia del succés, van demanar col·laboració ciutadana per tal de localitzar-lo. Malauradament, els fets han acabat de la pitjor manera. Fins al moment, no han transcendit més detalls sobre què li hauria pogut passar a la víctima.

Els Mossos han obert una investigació per tal d'esclarir els fets. Tal com ha informat el mitjà Cugat.cat, el cos sense vida de l'home no presentava cap signe de violència.

Com actuar davant una desaparició

Els Mossos d'Esquadra informen que, en el cas que un familiar o amic hagi desaparegut, cal denunciar-ho a la policia ràpidament. Aquest pas sembla molt obvi, però no està de més recordar-lo. A Catalunya, es pot denunciar des de qualsevol comissaria del Cos dels Mossos d'Esquadra o de les policies locals.

És molt necessari que en el moment de la denúncia intentem aportar el màxim d'informació possible de la persona desapareguda per, així, facilitar als professionals la seva cerca:

  1. Fotografia recent.
  2. Descripció detallada.
  3. Característiques físiques i trets diferencials.
  4. Roba que portava en el moment que va desaparèixer. 
  5. Dades identificatives com el Document Nacional d'Identitat.
  6. Informació rellevant tant de la desaparició com sobre la persona desapareguda.

Un cop feta la denúncia i aportada tota la informació requerida, s'iniciarà una investigació per aclarir si la desaparició ha estat voluntària, accidental o forçada.

A més, es posaran en marxa tota una sèrie d'actuacions dirigides per a la localització de la persona que es troba en parador desconegut en la major brevetat possible. 

«En una desaparició, no és cert que hagis d'esperar 24 hores per denunciar. Les primeres hores són les més importants per localitzar una persona desapareguda», publica el cos de la policia catalana al seu compte de Twitter.