La sirena d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra encesa

Troben mort a un ancià en un lavabo de l'Hospital Vall d'Hebron

La família de l'ancià havia denunciat als Mossos d'Esquadra la seva desaparició dimecres passat

Un ancià de 89 anys va ser trobat mort divendres passat en un lavabo públic de l'Hospital Vall d'Hebron, centre al qual va acudir el dimecres anterior per a fer-se una analítica i ja no va tornar al seu domicili, per la qual cosa podria haver estat tres dies al lavabo sense que ningú s'adonés d'això.

Fonts de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona han confirmat a Efe que divendres passat van trobar a una persona morta en un bany públic del centre sanitari.

La família havia denunciat la desaparició dimecres passat

La família de l'ancià havia denunciat als Mossos d'Esquadra la seva desaparició dimecres passat, dia 7, després que no tornés de l'hospital, on havia acudit per a sotmetre's a una anàlisi de sang rutinària.

Encara que la desaparició de l'ancià es va produir el dimecres, els Mossos d'Esquadra no van avisar als responsables de l'hospital fins al divendres, una vegada que van revisar les imatges de les càmeres de seguretat de l'hospital i van comprovar que el desaparegut havia entrat però no havia sortit del centre.

«Els Mossos d'Esquadra ens van avisar el divendres de la desaparició i el divendres trobem a la persona morta, que era un pacient ambulatori, no ingressat, de l'hospital», ha confirmat un portaveu de l'hospital.

L'Hospital està revisant els protocols de seguretat

Segons el centre sanitari, «la Comissió de Seguretat de l'Hospital està revisant els protocols de seguretat per a saber exactament com s'ha produït aquesta situació. D'aquesta manera evitarem, a més, que es pugui repetir una situació similar en el futur».

El fet és que l'ancià podria haver-se indisposat el dimecres, i hauria pogut entrar al bany i morir allí per causes que es desconeixen sense que ningú s'adonés de la seva presència des del dimecres fins que el van trobar el divendres.

Els responsables de l'hospital barceloní han explicat que s'han posat en contacte amb la família del mort per a expressar les seves condolences «i explicar-los els avanços en la revisió del protocol de seguretat».