Erik Cowie, protagonista de 'Tiger King'

Troben mort en estranyes circumstàncies Erik, de 'Tiger King'

Erik Cowie era un dels cuidadors més famosos del zoo de felins de Joe Exotic

L'exitosa sèrie de Netflix, 'Tiger King', ha perdut un dels seus personatges més famosos, Erik Cowie, que era cuidador d'un zoo de felins. L'han trobat mort en una residència de Nova York.

Encara es desconeixen les causes de la mort, però resulta estrany que l'hagin trobat tan lluny de casa seva, ja que residia a Oklahoma.

Erik va saltar a la fama quan Netflix va emetre el documental que narrava la història de Joe Exotic i el seu zoo de felins, molt polèmic ja que posava en evidència la il·legalitat i la mala praxi de Joe.

Després d'una àrdua investigació, el propietari del zoo va ser detingut i Erik es va quedar amb els felins del parc d'animals exòtics Wynnewood.

La mort d'Erik Cowie és tot un misteri

Divendres passat, 3 de setembre, les autoritats van trobar el cos sense vida d'Erik Cowie en un apartament de Nova York. Un amic del cuidador va ser qui va donar avís a la policia després de trobar Erik de bocaterrosa i comprovar que no reaccionava.

El que més ha cridat l'atenció de qui el coneixia, ha estat, sens dubte, el lloc on ha mort. El domicili habitual d'Erik és a Oklahoma i ningú sap què havia anat a fer a Nova York.

Tot i que la seva vida va estar marcada per les drogues i l'alcohol, va aconseguir desenganxar-se'n gràcies a la feina que feia al zoo de Joe Exotic. Cowie sempre va agrair que Joe li donés una oportunitat, i el seu amor pels animals el va ajudar a reconduir la seva vida.

Quan va sortir al documental, molta gent va insinuar que Erik havia abusat de les metamfetamines per l'estat de les seves dents. I ell va haver de sortir al pas i desmentir els rumors assegurant que era per l'edat.

De fet, ell mateix va confessar que, abans de treballar per Exotic, era a la vora de l'abisme pels problemes que tenia amb l'alcohol. No obstant això, a principis d'aquest any, Erik va ser detingut per estar involucrat en un accident de cotxe. Es va declarar culpable, però mai va acudir a l'audiència en què havia de rebre condemna.

De moment, es desconeixen les causes de la mort, ja que al lloc dels fets «no es van trobar drogues». No obstant això, caldrà esperar que surti l'informe de toxicologia per a saber amb exactitud què va passar.

Cowie va declarar en contra de Joe Exotic

Joseph Allen Maldonado-Passage, més conegut com Joe Exotic, va fundar un zoo molt gran dedicat als felins que es va anar fent cada vegada més famós fins a convertir-se en un autèntic parc on es podien veure els exemplars més increïbles.

No obstant això, la manera com Exotic gestionava el centre no semblava ser del tot correcta. Carole Baskin, una activista que té un refugi d'animals rescatats, el va denunciar. Com a venjança, Joe va contractar dos sicaris perquè posessin fi a la vida de la seva arxienemiga.

Finalment, el propietari del zoo va ser condemnat a 22 anys de presó per intent d'assassinat i per un delicte contra la vida silvestre.

Durant el judici, el mateix Erik Cowie va testificar en contra de Joe al·legant que aquest va abusar de diversos animals del zoo, i alguns fins i tot els va arribar a matar. Quan Exotic va entrar a la presó, Cowie es va quedar els felins fins que el parc va passar a ser propietat de Baskin's Big Cat Rescue, el refugi de Carole Bankin.

Després que s'hagi donat a conèixer que Erik Cowie ha mort, Tiger King Park ha emès un comunicat lamentant la pèrdua de qui va ser un dels seus millors cuidadors.

«Quan el Departament de Justícia es va endur els animals, no ho va poder suportar. Estimava absolutament tots els animals i arribava d'hora per veure com estaven tots i cada un d'ells. Tenia els seus problemes, però els animals van portar alegria i felicitat a la seva vida», diu l'escrit fent referència al canvi positiu que va suposar per a Cowie treballar com a cuidador dels animals del parc.