Canal de Pinyana

Troben mort en estranyes circumstàncies un home desaparegut a Catalunya: lluny de casa

El cotxe de la víctima ha aparegut a pocs quilòmetres de la zona on s'ha trobat el cos

Tràgica mort. La Guàrdia Civil d'Osca, va trobar aquest dimecres passat el cadàver d'un home al canal de rec de Pinyana a Castellonroi, Osca. El cos sense vida pertanyia a un veí del municipi de Rosselló, al Segrià, el qual havia desaparegut. Tal com va anunciar El Segre, la parella de la víctima havia denunciat la desaparició 12 hores abans. 

D'aquesta manera, la parella de l'home mort va donar l'avís de la seva desaparició aquest dimarts a la tarda al voltant de les 21:30 hores trucant als serveis d'emergències. Va explicar que el seu marit havia sortit feia mitja hora de casa, però que encara no havia tornat i no aconseguia posar-se en contacte amb ell. 

Una mort en estranyes circumstàncies

Arran de l'alerta, diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra i 11 dotacions dels Bombers de la Generalitat va desplegar un ampli dispositiu per trobar l'home. La cerca es va iniciar al voltant del municipi de Rosselló, però no va donar resultats. Tal com va informar el mitjà lleidatà, la cerca del desaparegut va durar fins a les quatre de la matinada. 

Fins aquell moment, els serveis de recerca no van trobar cap indici que pogués indicar on podia ser la víctima. Finalment, però, al voltant de les 9:30 hores del matí van aparèixer el cos sense vida de l'home de 74 anys al Canal de la Pinyana, a Castellonroi, molt a prop de la central elèctrica. 

A més, el vehicle de l'home va ser trobat a pocs quilòmetres. La Guàrdia Civil d'Osca, s'ha fet càrrec de la investigació i de moment encara no descarta cap hipòtesi, tot i que el cadàver de l'home no presentava indicis de criminalitat. D'aquesta manera, el cos de policia també valora la possibilitat d'un suïcidi o d'un accident.

Guàrdia civil
La Guàrdia Civil d'Osca s'ha fet càrrec de la investigació. | GUÀRDIA CIVIL

Com actuar davant una desaparició

Els Mossos d'Esquadra informen que, en el cas que un familiar o amic hagi desaparegut, cal denunciar-ho a la policia ràpidament. Aquest pas sembla molt obvi, però no està de més recordar-lo. A Catalunya, es pot denunciar des de qualsevol comissaria del cos dels Mossos d'Esquadra o de les policies locals.

És molt necessari que en el moment de la denúncia intentem aportar el màxim d'informació possible de la persona desapareguda per, així, facilitar als professionals la seva cerca:

  1. Fotografia recent.
  2. Descripció detallada.
  3. Característiques físiques i trets diferencials.
  4. Roba que portava en el moment que va desaparèixer
  5. Dades identificatives com el Document Nacional d'Identitat.
  6. Informació rellevant tant de la desaparició com sobre la persona desapareguda.

Un cop feta la denúncia i aportada tota la informació requerida, s'iniciarà una investigació per aclarir si la desaparició ha estat voluntària, accidental o forçada. A més, es posaran en marxa tota una sèrie d'actuacions dirigides per a la localització de la persona que es troba en parador desconegut.