Imatge de Jorge Ballesteros, campió mundial

Troben mort en estranyes circumstàncies a Jorge, campió guipuscoà de 39 anys

Va ser trobat al seu cotxe ferit de bala

Dimarts passat, dia 11, va ser trobat el cos sense vida de Jorge Ballesteros, un home de 39 anys. Així ho anunciava la Real Federació Espanyola de Tir Olímpic (RFEDETO).

Jorge era membre del cos de Policia Nacional i campió mundial de tir. El policia disposava de nombrosos títols. De fet, n'havia aconseguit una desena durant la seva trajectòria. Era un magnífic tirador i el tir era la seva gran passió.

Jorge va néixer a la ciutat de San Sebastián, a Guipúzcoa. Quan era petit es va traslladar al costat de la seva família a la capital, la ciutat de Madrid. Però, no era l'únic amb un do per al tir.

El seu pare, Juan Carlos Ballesteros, la seva mare, Pilar Fernández, i la seva germana, Lorena, també tenen un gran talent en aquest esport. Tots tres també porten a l'esquena diversos campionats de tir d'Espanya i fins i tot d'Europa.

Lamentablement, Jorge va ser trobat dins del seu cotxe ferit de bala, amb una arma de foc. L'arma era presumptament de la seva propietat.

Es trobava en estat de gravetat i va ser traslladat a l'hospital. No obstant això, no van poder fer res per ell i va morir al centre mèdic. Jorge deixa la seva dona, Monika Safrankova, i dos fills de poca edat, Natalia i Adrián.

El cos de la Policia Nacional està de dol, consternat per la mort d'un company. No obstant això, a banda de ser policia, Jorge era una persona molt reconeguda al món esportiu del tir olímpic.

Una llarga trajectòria com a tirador marcada per nombrosos títols

L'agent va ser campió mundial de tir pràctic (IPSC) a la divisió 'Open' l'any 2017. A més d'aquesta victòria, l'esportista va obtenir altres reconeixements com tres Europeus, sis 'Extreme Europe Open' i fins a 17 campionats d'Espanya en total.

El seu pare li va contagiar la passió per aquest esport. Va ser amb 18 anys quan Jorge va començar a guanyar els seus primers títols i va aconseguir la medalla d'or per primera vegada a la seva carrera esportiva al campionat d'Europa el 2013.

La competició es va dur a terme a Barcelos, Portugal. Seria tan sols quatre anys més tard quan faria el seu somni de ser campió a nivell mundial realitat.

La seva darrera participació en una competició es va dur a terme fa mes i mig. A més, fa poc que Jorge havia decidit apuntar-se al Campionat del Món a Pattaya.

pistola
Jorge va arribar a ser campió mundial de tir | CANVA

Es va desplaçar fins a Tailàndia per participar-hi. Al certamen va aconseguir el 15è lloc d'entre un total de 350 participants.

A la competició va haver de passar-li el testimoni i cedir la seva corona mundial al vigent guanyador Christian Sailer, un jove nord-americà de 22 anys. Allà van intercanviar samarretes durant el lliurament de premis. «De vegades es guanya, de vegades aprens», escrivia Jorge a les seves xarxes socials després del campionat i adjuntava unes fotos del moment.

Des de RFEDETO, la Federació, van voler manifestar el lament per la seva mort. El president de l'agrupació, Miguel Francés, va expressar que Jorge era «un esportista grandiós, d'un altre planeta».

Era «competitiu al màxim, però amb un sentit de l'esportivitat i una humilitat de les que ja no queden». El president va afegir que Jorge «portava el tir a la sang i l'estimava profundament».

Des de la Federació van voler fer un comunicat que van llançar a través de Facebook. Allà dedicaven a l'esportista i policia unes boniques paraules sobre la seva vida i trajectòria.

Els que el coneixien en parlen com «un model de virtuts a seguir com a persona». En destaquen la fidelitat i la noblesa per sobre de tot.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp