Imatge d'arxiu d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra

Troben sense vida l'home que va desaparèixer fa dues setmanes a Terrassa

El cos ha estat trobat en una zona boscosa de difícil accés

Fonts policials han confirmat aquest dimecres la troballa del cos sense vida d'un home que feia dues setmanes que estava desaparegut a Terrassa (Vallès Occidental). El cos de la víctima va aparèixer aquest dimarts, 6 d'octubre, a la zona boscosa de Can Boada de la ciutat. Un particular que passava per la zona va ser l'encarregat d'alertar els serveis d'emergències, que van enviar els Bombers de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra al lloc dels fets.

La víctima era un home de 76 anys que va desaparèixer el passat 26 de setembre. Des de llavors, els serveis d'emergències havien desplegat diversos dispositius per buscar-lo, ja que era una zona boscosa i de difícil accés. Les primeres sospites feien pensar que l'home podria haver-se perdut per la zona del Llac Petit, però finalment el cos ha aparegut a prop dels dipòsits d'aigua de La Muntanyeta, a la part nord-oest de Terrassa

Fins al lloc on s'ha trobat el cos s'han desplaçat efectius dels Bombers de la Generalitat i dels Mossos d'Esquadra, que van certificar la mort i van fer l'aixecament del cadàver. Els Mossos d'Esquadra han avançat que el cos no presentava signes de violència, però han obert una investigació per determinar les causes de la seva mort.

La proposició de llei sobre la desaparició forçada de menors continua el seu tràmit al Parlament

La proposició de llei sobre la desaparició forçada de menors a Catalunya ha superat aquest dimecres, 7 d'octubre, el debat al Parlament i continua la seva tramitació. La iniciativa, presentada conjuntament pels grups de Cs, PSC-Units, CatECP, CUP-CC i PPC, ha arribat al debat sense cap esmena a la totalitat.

La iniciativa se centra en les adopcions irregulars i les identitats falsejades de menors durant la Guerra Civil, el franquisme i els primers anys de democràcia. La proposta de resolució vol proporcionar els instruments i els recursos necessaris per al reconeixement dels drets a la veritat, la justícia i la reparació de les víctimes en els casos de desaparicions forçades de menors i facilitar la tasca d'investigació.