Troben mort Manuel, el veí de Badalona desaparegut feia una setmana

Es desconeixen les causes de la mort, però se sap que l'home requeria medicació

Un cotxe dels Mossos d'Esquadra i dos agents molt darrere a la cerca de l'home desaparegutEs desconeixen les causes de la mort, però se sap que l'home requeria medicació | Mossos d'Esquadra

El passat 16 d'octubre saltaven les alarmes per la desaparició de Manuel a Badalona i ara els Mossos ens fan arribar la pitjor de les notícies: l'home, de 81 anys, ha estat trobat mort.

El cos policial compartia en el moment de la desaparició una foto seva i demana ajuda a la ciutadania per trobar-lo. El descrivien com un home d'1,60 metres d'alçada aproximadament, cabell curt i blanc i ulls blaus. Explicaven també que requeria medicació i que cabia la possibilitat que estigués per Tordera (Maresme).

Malauradament, just una setmana després s'ha trobat el veí de Badalona sense vida, tal com apunten els Mossos en una publicació a Twitter, tot i es desconeix encara on s'ha localitzat el cos i quines han estat les causes de la mort. 

La relació entre la salut mental i les desaparicions

Unes jornades a Sant Boi de Llobregat (Barcelona), organitzades per l'associació de desapareguts d'Espanya Inter-sos, reflexionaven a mitjans d'aquest 2020 sobre la relació entre la salut mental i les desaparicions sense causa aparent.


En un comunicat, l'associació informava que en la trobada la psicòloga clínica Margarita Barranco havia explicat que la demència senil, l'alzheimer i l'esquizofrènia «són les malalties que poden generar situacions de més risc de desaparició».


«Amb les demències senils o l'alzheimer, hi ha persones que es desorienten i no saben on estan, ni el seu nom, ni on viuen i deambulen perdudes», explicava Barranco, tot recomanant també que aquestes persones portin inscrites les seves dades personals en algun objecte que no es treguin mai, com un rellotge, un anell o una polsera.La presidenta d'Inter-sos, Montserrat Torruella, va llegir a més el testimoniatge de la mare d'un desaparegut, al qual li havien diagnosticat prèviament psicosi i trastorn de personalitat pel consum de marihuana.


A més, la representant de l'Oficina d'Atenció a les Famílies de Persones Desaparegudes dels Mossos d'Esquadra, Laura Villanueva, va explicar que «una desaparició no és un delicte» i que si els desapareguts no tenen una incapacitació, la policia no pot fer res, i lamentava finalment que, a vegades, les famílies no esmenten que els desapareguts tinguin alzheimer, esquizofrènia o hagin intentat suïcidar-se.


Comentaris

envia el comentari