Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Aaziz el-Yazid

Troben mort a la seva cel·la al sospitós del triple crim de Valladolid

Aaziz El-Yazid, de 43 anys, estava a la presó provisional des de dimarts passat

Fonts penitenciàries han informat de la troballa del cos sense vida del presumpte autor del triple crim de Valladolid. Aaziz El-Yazid, de 43 anys, condemnat a la presó provisional, s'ha penjat a la cel·la on estava. Se l'acusava de la mort de dues dones i d'un home dissabte passat.

El-Yazid va ser detingut la mateixa nit de dissabte, després de cometre el triple crim i d'assaltar diversos domicilis. Dimarts, el jutjat d'instrucció número 4 de Valladolid va decretar presó provisional, comunicada i sense fiança per a ell. Ara, els funcionaris l'han trobat penjat a la seva pròpia cel·la.

El detingut estava sol en una cel·la ja que estava en període d'observació. Així ho estableix el protocol en el cas dels acusats d'un delicte greu que ingressen en un centre penitenciari. Segons la direcció de la presó, en el seu cas no hi havia risc de suïcidi aparent.

Aturat després de deixar un rastre de sang

Dissabte a la tarda, tres persones van aparèixer mortes després de dos incendis a dos pisos diferents del barri de la Rondilla, a Valladolid. En un dels immobles van trobar mortes una mare, María del Carmen González (78 anys) i la seva filla Eva María (54 anys). La noia tenia ferides d'arma blanca.

Foto del cadàver
La policia investiga el vessament de sang que hi va haver a Valladolid | CatalunyaDiari

Al segon dels immobles, a poc més de 200 metres del primer, va aparèixer mort Juan Carlos Palomino. Aquest veí de 72 anys era un veí problemàtic que es dedicava al tràfic de droga. El cadàver també presentava ferides d'arma blanca, cosa que va fer pensar que els crims estaven relacionats.

El mateix dia, a la nit, hi va haver dos intents d'assalt violent a domicilis. La policia va detenir el presumpte autor dels robatoris, a qui també van relacionar amb les morts d'aquella mateixa tarda. Aaziz, un home de 43 anys, mantenia una relació sentimental amb la dona assassinada.

Acusat de delictes molt greus

El detingut va ser acusat de tres homicidis, a més de delictes per danys contra la salut pública, per l'incendi provocat i per dos delictes de robatori amb violència, amb lesions i amb violació de domicili. L'individu acabava de sortir de la presó, on havia complert condemna per altres delictes. Per això no es preveia el risc de suïcidi.

Aaziz El-Yazid es presentava davant dels veïns com una persona educada i de bones maneres, encara que pel que sembla tenia una altra faceta. Els semblava una persona propera, però de la qual no coneixien gaire cosa sobre la seva vida. Mentrestant, la policia intentava desentranyar els motius del caos desfermat dissabte.

Gelosia, violència de gènere, venjança, problemes de drogues... Molts ingredients es barrejaven en aquest macabre succés que, fet i fet, ha deixat quatre morts i moltes incògnites a l'aire. Valladolid torna a viure unes hores nefastes, i ja van diverses morts violentes en poques setmanes.

Tot el que se sap sobre els fets

El Ministeri d'Igualtat ha inclòs la dona assassinada dissabte a la llista oficial de víctimes de violència de gènere. Eva María mantenia una relació amb el possible assassí, tal com van confirmar fonts oficials. Amb ella ja són 27 les dones assassinades pel masclisme aquest 2022 a Espanya.

Principal detingut
Moment de la detenció del principal sospitós | AGENCIAS

La policia creu que la mare de la víctima, María del Carmen, va morir de manera col·lateral en quedar presa de les flames. La dona havia denunciat prèviament el seu marit per maltractaments, tot i que no disposava de protecció. A més, les autoritats van advertir que el detingut era una persona extremadament violenta.

No queden clars els motius pels quals el detingut també va matar un veí de les dues dones. Sí que sembla evident que Juan Carlos Palomino es dedicava al tràfic de droga, i això podria estar darrere dels fets. Per tant, violència de gènere i venjança serien els motius del triple crim.