Aixecament d'un cadàver

Troben morts i sense roba a un matrimoni a casa seva, a prop de València

No hi ha signes externs de violència als cossos i la policia ja ha establert una primera hipòtesi

La Guàrdia Civil investiga la troballa d'un matrimoni mort i sense roba a l'interior d'un domicili a la localitat valenciana de Llíria. Es tracta d'una parella de 55 i 56 anys d'origen equatorià. Segons sembla, els cossos no presenten signes de violència i ja s'ha establert una primera hipòtesi.

Els cadàvers van ser trobats aquest dilluns en una casa del municipi de Llíria, a prop de València. En espera de rebre els resultats de l'autòpsia, els agents han establert una primera hipòtesi. Creuen que la parella va morir mentre dormia per la inhalació de monòxid de carboni.

Aquest fenomen es coneix com a «la mort dolça» o «la mort silenciosa» i es produeix per la inhalació d'un gas tòxic. Es diu així perquè les víctimes moren sense adonar-se'n, adormits per la pròpia acció del gas. L'origen sol ser sempre la mala combustió d'aparells elèctrics a casa.

Macabra troballa a Llíria

El matrimoni trobat mort a Llíria era de mitjana edat, d'origen equatorià encara que amb nacionalitat espanyola. Els familiars van alertar la policia després de trobar l'home i la dona inconscients. Els cadàvers estaven tirats sobre el llit, seminús i sense signes vitals.

Imatge d'una funda nòrdica de color marró
Els cossos van ser trobats seminús al llit | Getty Images

Un cop confirmades les morts es va procedir a l'aixecament dels cadàvers i el trasllat a l'Institut de Medicina Legal. Allà seran sotmesos a l'autòpsia per aclarir les causes de la mort. I com que no hi ha signes externs de violència en els cossos, descarten inicialment indicis criminals.

La mort d'aquesta parella ha causat una gran sorpresa entre els familiars, que han quedat commocionats després del que ha succeït. Ara, la Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació, i estan esperant l'anàlisi forense. Lamentablement, però, no és la primera vegada que passa un succés així.

Descoberts pels seus fills

Segons informa Las Provincias, Wilmer i Nancy, així és com es diuen les víctimes mortals, van ser descoberts pels seus fills a l'habitatge conjugal. Els fets van passar a la casa de camp de Camí Cabezo Roig, cap a les 14.00 hores del dia d'ahir.

Fa menys d'un mes van trobar els cossos sense vida d'un matrimoni a Godall, província de Tarragona. L'escenari era el mateix, no hi havia signes externs de violència i tot apuntava a una intoxicació per monòxid de carboni. Les víctimes mortals eren un home de 61 anys i la seva dona de 54.

La mort silenciosa

La intoxicació amb monòxid de carboni se sol produir per la mala combustió d'aparells elèctrics, estufes i xemeneies. La concentració de gas i la manca d'oxigen a un espai tancat produeixen la intoxicació. Per això, quan es respira el gas es produeix una insuficiència de la sang per transportar l'oxigen.

El risc d'intoxicació augmenta durant el son, i per això la majoria de víctimes moren mentre dormen. També es produeix per la mala ventilació d'una habitació. A més, el color groc o ataronjat de la flama a cuines, estufes i calefactors indica que s'està produint una mala combustió.

El gas no té color ni sabor, i per això les víctimes no s'adonen que ho estan inhalant. Es recomana no dormir amb aquests aparells i ventilar les estances de tant en tant. Així mateix, fer una revisió periòdica dels dispositius, i mantenir-los apagats durant la nit.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp