Imatge d'en Miguel Ángel Moreno, mort a la presó després d'atacar sexualment un nen.

Miguel, autor d'un saltvatge atac sexual a un nen a Catalunya: apareix penjat a presó

Sembla que el criminal es va penjar a la presó

Miguel Ángel Moreno té un llarg historial de denúncies greus. Sense anar més lluny, el mes de maig de 2021 va ser acusat d'agressió i d'intent de violació a un nen d'11 anys a l'escala. Segons van relatar els mitjans de comunicació, el criminal va veure el nen mentre anava a l'escola sol amb bicicleta. Aleshores, el va perseguir amb la intenció de violar-lo. Afortunadament, no ho va aconseguir gràcies a un veí de la zona, que ho va veure i va intervenir per fer-lo fugir. Això sí, la víctima va ser agredida físicament. Fins i tot li va trencar una dent. 

Un cop van arribar les autoritats, el nen va testificar que l'agressor tenia una aparença semblant a la de Nelson Mandela. Gràcies a la seva informació, la policia va aconseguir trobar-lo i portar-lo a judici. Al jutjat de Figueres, se li havia comunicat recentment  que se l'havia processat per agressió sexual a un menor i que se li havia imposat  una indemnització de 22.223 euros. Com que no tenia aquesta quantitat per pagar-la, l'havien hagut d'embargar. A més d'això, havia estat empresonat, i ha estat complint condemna durant aquest any i mig fins que el passat divendres, 16 de desembre, se'l va trobar mort a la presó.

Pel que s'explica, es va penjar amb un cordill de llitera a la seva cel·la. No hi ha constància que fos un suïcidi, ja que no va deixar cap nota, però la investigació apunta que va ser ell mateix qui va decidir llevar-se la vida. Val a dir, però, que era un pres que no tenia gaires bones relacions a la presó i que tenia un llarg historial de criminalitat. I és que se l'havia arribat a acusar d'homicida, de pistoler i de maltractador. 

Imatge de Miguel Ángel Moreno
Miguel Ángel Moreno, l'home que han trobat mort a la presó | ACN

A més d'aquesta brutal agressió, el criminal havia passat en diverses ocasions a disposició judicial. De fet, el 2004 se'l va processar per la mort d'Edit Leke. Era una noia de Camerun que es va trobar morta al riu Segre, a Fontanals de Cerdanya. Després de la seva detenció, va passar dos anys a presó, però finalment l'audiència es va creure les seves declaracions i el  van deixar en llibertat un any després que se celebrés el judici. Les seves declaracions giraven entorn de l'argument que quan va trobar la noia, ja era morta i que ell només l'havia tirada al riu. Per això, només se'l podia imputar per homicidi imprudent.  A més a més, però, se'l va condemnar també a tres anys de presó per l'agressió a la parella de Leke i a mig any més per l'agressió a la víctima. En total, doncs, van ser 5 anys els que va passar a presó.

El seu historial, però, no acaba aquí. Quan va sortir de la presó, va aparèixer a Lladó, poble on va començar a espantar la gent. I és que es passejava armat pels carrers, feia amenaces i destrossava cotxes. Per aquesta raó, se li va vetar l'entrada al poble i el van detenir. Tot i això, ell va fer cas omís de la sentència i va tornar al poble, cosa que va comportar el seu empresonament, un altre cop. Se'l va acusar en aquest cas de desobediència i de tinença d'armes, ja que duia un revòlver.

Podríem pensar que fins al 2021 Moreno no va tenir cap altra incidència, però, com era d'esperar, no és així. El 2013 va intentar asfixiar el seu pare amb un coixí, a més de colpejar la seva mare.  Fins i tot va admetre que realment havia tingut la intenció d'assassinar el seu pare de la següent manera: «Tota la vida l’he volgut matar, perquè ell també m’ha desitjat la mort des de petit, em va maltractar i em va agredir. Li vaig posar el coixí de broma, va ser una mostra del desig d’allò que havia volgut fer tota la vida, però com que era tan vell després li vaig fer un petó i el vaig acariciar». El fiscal demanava 16 anys de presó, però, afortunadament per ell, com que finalment havia desistit de la idea de l'assassinat, el van condemnar només a 1 any i 10 mesos pels maltractaments.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp