Imatge del pou localitzat pels Mossos d'Esquadra a Coll de Nargó, a l'Alt Urgell, el dia 13 de febrer de 2020.

Troben un perillós pou abandonat i sense protecció a Lleida

Té una profunditat d'uns 15 metres

Els Mossos d'Esquadra han localitzat aquest dijous a la tarda un pou abandonat i sense protecció a la localitat de Coll de Nargó, a la comarca de l'Alt Urgell. Així ho han informat a través del seu compte de Twitter. La Unitat de Subsòl i Aquàtica han inspeccionat el forat, de 15 metres de profunditat, i han detectat que està inundat parcialment. Seguidament, han decidit tapiar-lo.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Cal recordar que arran de la mort del petit Julen, el nen de dos anys que va caure a un pou de 110 metres de profunditat a Totalán (Màlaga), i que van tardar més de dotze dies en rescatar-lo, tothom està molt reticent amb els pous i els forats a terra sense senyalitzar ni protegir.

Agents dels Mossos d'Esquadra després de localitzar un pou sense senyalitzar a Coll de Nargó, el dia 13 de febrer de 2020.
El forat té una profunditat de 15 metres. | Mossos d'Esquadra

Durant l'any 2019, s'han detectat dos pous més a la demarcació de Lleida sense senyalitzar. Concretament, al mes de febrer, poc després de la mort del petit Julen, un veí de Navés va alertar a la policia de l'existència d'un pou sense senyalitzar. Les primeres informacions apuntaven que es tractaria d'un antic pou de neu amb una desena d'amfibis de l'espècie Salamandra Comú i urodels inclosos en el Catàleg d'Espècies protegides de fauna silvestre de Catalunya.

Ja al mes d'agost, el cos d'agents Rurals van trobar un  pou a Bellaguarda sense cap mena de mesura protectora. Al seu dia, van alertar a l'Ajuntament de la localitat  de la incidència, per poder solucionar el problema i evitar així una desgràcia.

També et pot interessar...