Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'un menor d'edat

Troben sa i estalvi un nen de 2 anys després d'estar segrestat 40 dies

La segrestadora afronta una pena de fins a 75 anys de presó

Imatge d'arxiu d'un menor d'edat
El nen es troba sa i estalvi | UNSPLASH

El passat 30 de juny va desaparèixer al mercat de San Cristóbal de las Casas, a l'estat de Chiapas de Mèxic, un nen de dos anys i nou mesos. Ara, un mes i mig després, les autoritats mexicanes han trobat amb vida el petit indígena.

Després de ser informat que el nen podria estar a Las Palmas, comunitat situada al municipi de Cintalapa de Figueroa, els investigadors van desplegar el passat dijous a la nit un operatiu de recerca global. Va ser precisament en aquest lloc on van trobar al petit Dylan Pérez amb vida i on van enxampar a la presumpta sospitosa que se'l va emportar.

Pena màxima per la segrestadora

La segrestadora es tracta d'una jove de només 23 anys, que es trobava amb el nen en el moment que el van trobar. La dona, Margarita N., ha estat imputada pel delicte de desaparició forçada entre particulars, que a Mèxic és castigat amb fins a 70 anys de presó.

«La Fiscalia demanarà la pena màxima per la imputada, pel que podria arribar fins als 75 anys de presó», ha manifestat Jorge Luis Llaven Abarca, el Fiscal General de Chiapas. «L'avui imputada refereix que el mòbil és que ella no pot concebre, no pot tenir fills i per aquesta raó ha tingut moltes dificultats amb la seva parella», explicava el fiscal sobre els motius de Margarita per emportar-se el nen.

La jove va enganyar a altres dos nens per segrestar a Dylan

Per poder emportar-se al petit, la dona va pagar 200 pesos mexicans -uns 7,5 euros, a dos nens i els va enganyar perquè se l'emportessin del mercat fent creure que era la seva mare. «Gràcies a Déu ja tinc aquí el meu nen, a Dylan, gràcies per tot el suport», han estat les úniques paraules que ha dit la verdadera mare del petit, Juana Pérez, en una compareixença.

El petit es troba bé i ja està a casa

Després de passar per la Fiscalia amb el petit Dylan, la seva mare i familiars van tornar a San Cristóbal de Las Casas, on van ser rebuts per la resta de la família i amics amb un dinar per celebrar que el nen estava bé i viu. Allà, l'infant ja va jugar amb la seva germana petita i els cosins a casa, tornant a l'absoluta normalitat.