Fotomuntatge de Jonathan Pickford i un dispositiu de la Guàrdia Civil en una operació de rastreig

Troben sense vida el músic que buscaven feia dies a Espanya

Residia en una localitat malaguenya i va ser vist per última vegada fa uns dies, quan va sortir a sopar amb uns amics

Els pitjors presagis s'han complert i aquest matí han trobat el cos sense vida de Jonathan Pickford. El músic britànic, integrant del grup A Band Called O, va desaparèixer fa set dies a la zona d'Almogía, a Màlaga. Ha estat allà, al marge d'un riu, on s'ha trobat el seu cadàver.

Jonathan Pickford, més conegut com Pix, era un músic britànic de 70 anys establert a la localitat malaguenya d'Axarquía. Fa una setmana va sopar amb uns amics en un restaurant i no va tornar a casa. El diumenge 29 d'agost es va notificar que havia desaparegut i es va iniciar la cerca, que ha durat set dies.

L'última vegada que se l'havia vist va ser en aquest restaurant, entre Alcaucín i La Viñuela. Després de la vetllada es va dirigir cap a la seva furgoneta amb la intenció de tornar a casa. Però a partir d'aquí se li va perdre la pista.

Dijous passat, el periodista Jesús Navarro va informar per xarxes socials de la troballa de la furgoneta i dels seus dos gossos. El vehicle es trobava al terme rural de Las Moras, a Almogía. Durant les últimes hores s'havia intensificat la cerca de l'artista en aquesta zona acotada.

Van trobar la seva furgoneta i dos gossos

Segons ha informat aquest periodista, alguns veïns s'havien creuat amb Jonathan a la zona d'Almogía. Un d'ells va haver d'auxiliar-lo, ja que havia caigut en una cuneta amb la furgoneta, una Citröen Berlingo. L'artista va seguir conduint fins al lloc on dissabte van trobar el vehicle sense ningú dins.

La zona on se'l va veure per última vegada és un lloc on freqüentment es roben garrofes, i inicialment van pensar que podia ser un lladre. Però després es van adonar que mostrava signes evidents d'embriaguesa. Des de llavors no es va saber res més d'ell i temien que li hagués passat alguna cosa.

La policia local i Guàrdia Civil van rastrejar la zona per a buscar pistes sobre el parador de Jonathan. Persones properes al desaparegut van imprimir cartells amb la seva cara i els van penjar pels carrers per a demanar col·laboració ciutadana. A mesura que passaven els dies, la preocupació creixia cada vegada més.

Efectius policials van trobar dos gossos. Un va poder ser rescatat, però l'altre no es va deixar. Estava molt nerviós i volia mossegar tothom que se li acostés. Dins el vehicle hi havia la documentació del desaparegut i els papers del vehicle, fet pel qual van començar a témer el pitjor.

Informacions confuses sobre el parador de Jonathan

Divendres a la nit, els agents de la policia local i de la Guàrdia Civil van baixar per la riera seguint les indicacions dels testimonis que l'havien vist. Era «una zona amb molts esbarzers i pedres, un lloc inhòspit» i veien molt difícil que l'home hagués sobreviscut.

«Si per a nosaltres, que som esportistes, el camí va ser difícil, no em vull imaginar com devia ser per a Pix, a la seva edat i de nit», deia un dels agents del dispositiu de cerca. Temien que s'hagués trencat una cama i estigués en qualsevol racó. Però les hores van anar passant i no hi havia ni rastre de l'artista britànic.

En les últimes hores, la informació sobre el parador de Jonathan s'havia tornat molt confusa. A les xarxes socials, un jove assegurava que l'havia vist en un bar d'Antequera. Els seus amics, en canvi, el situaven a l'aeroport on havia de recollir un amic. La policia va descartar les dues opcions.

Finalment, van decidir centrar la cerca al lloc on va aparèixer la furgoneta. Els agents han anat pentinant la zona per a buscar pistes que els apropessin al desaparegut i finalment l'han trobat mort a prop del riu, a Almogía.