Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

TV3 haurà d’indemnitzar Mediapro amb 200.000€ per la cancel·lació de ‘Tarda oberta’

El programa només va emetre 89 espais dels 213 que estaven previstos

Mediapro serà indemnitzada amb 200.000 euros per la suspensió de 'Tarda oberta' | CEDIDA

 

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) haurà d’indemnitzar a Mediapro amb uns 200.000 euros per la cancel·lació del programa ‘Tarda oberta’. Així ho ha fet públic en exclusiva el diari ‘Ara’, on destaquen que la productora havia denunciat a la radiotelevisió pública catalana per la cancel·lació sobtada del programa presentat per Vador Lladó i Ruth Jiménez que es va iniciar el 4 de setembre de 2017 a TV3.

El jutjat mercantil número 2 de Barcelona ha estimat parcialment la demanda i CCMA haurà de pagar 200.045,41 euros d’indemnització, dels 256,791,40 euros que reclamava Mediapro. Aquesta quantitat surt de la suma del benefici que va deixar d’ingressar la productora per cada programa no emès i de la indemnització que va haver de pagar a Vador Lladó, el contracte del qual incloïa abonar la retribució total al marge dels programes que s’emetessin.

El jutjat a determinar, per una altra banda, que els 61.931 euros que s’exigien pels quatre treballadors de Mediapro implicats en el projecte, no s’hauran de pagar, ja que són part de la plantilla de l’empresa i es considera que van seguir prestant serveis en altres programes de la productora.

Segons el contracte inicial, tal com informa l’’Ara’,  Mediapro obtenia 1.081,01 euros de benefici per cada programa, que tenien un cost per emissió d’11.677,41 euros més IVA. Per això, el gruix de la indemnització s’ha calculat multiplicant aquests guanys pel nombre de programes que no es van realitzar.

Vador Lladó i Ruth Jinénez de 'Tarda oberta'
La Corporació haurà d'indemnitzar també Vador Lladó | TV3

 

La fugaç història de ‘Tarda oberta’

‘Tarda oberta’ va arrancar el 4 de setembre del 2017 i havia de durar fins al 20 de juliol del 2018, el que suma 213 espais en total. Finalment, només se’n van emetre 89 i el 27 de desembre del 2017 TV3 va enviar un burofax a Mediapro que anunciava que suspendria l’emissió del programa a partir del 3 de febrer de l’any següent.

La CCMA es va acollir a una clàusula segons la qual «pot determinar la suspensió definitiva de la producció en qualsevol moment[...]per la concurrència de circumstàncies que impossibilitin la seva producció». Per fer-ho era necessari avisar amb 30 dies d’anticipació, per això el programa no es va suspendre fins al mes de febrer. TV3 va argumentar que les seves raons per cancel·lar el programa eren la caiguda dels ingressos publicitaris que van fer passar a la radiotelevisió pública de 56,7 milions de facturació l’any 2017 a 54 milions l’any següent i  l’anomenada crisi de l’IVA, un canvi de criteri fiscal que deixava TV3 sense uns 18 milions del pressupost previst.

Mediapro per la seva banda va argumentar que en el moment de signar el contracte,  la Corporació ja sabia que patiria una afectació en les seves arques per aquests dos conceptes. Per tot això, la sentència determina que «els termes del contracte són una mica imprecisos».

Tot es mou de TV3
'Tarda oberta' va ser substituït per 'Tot es mou' | TV3

 

Substitut per ‘Tot es mou’

El programa es va cancel·lar en el seu moment més alt, perquè tot i que ‘Tarda oberta’ va començar amb una audiència baixa, va acabar tancat el mes de setembre de 2017 amb un 10% de quota de pantalla i el mes de gener, l’últim d’emissió, va arribar al 13,4% de quota. Un cop suspès el programa va ser substituït per ‘Tot es mou’, un magazín de producció pròpia que vacomençar amb la presentació d’Helena Garcia Melero, acompanyada de Lluís Marquina i Francesc Sòria.

 

També et pot interessar...