Muntatge fotogràfic de la família i un enterrament.

L'última foto d'Enrique amb les seves filles i sa germana: van morir poc després

El cotxe en què viatjaven els dos adults i dues nenes de 4 i 7 anys va xocar frontalment amb una camioneta

«Marxem amb la meva bella germana i els meus amors». És el missatge que acompanya l'última imatge que Enrique García va publicar a les seves xarxes socials. Minuts després van morir tots en un greu accident de trànsit a la Ruta Nacional 3 a Santa Cruz (Argentina) la setmana passada.

Aquest cap de setmana han acomiadat les quatre víctimes mortals d'una mateixa família en un funeral emotiu. Amb Enrique, de 47 anys, van morir les seves dues filles Alma i Aitana, de 4 i 7 anys. També la seva germana Eva Regina García, una perruquera de 40 anys.

La família morta era molt coneguda a la localitat de Caleta Olivia, al nord del país. El seu cotxe es va estavellar frontalment amb una camioneta que, segons les primeres indagacions, va envair el carril contrari. La tràgica notícia va commocionar l'entorn de les víctimes, especialment la mare de les nenes.

Se n'anaven de vacances

Enrique García, comerciant i esportista de 47 anys, va emprendre dijous passat un viatge mortal amb la seva germana i les dues filles. Tots quatre havien decidit passar uns dies de descans a Puerto Madryn, una destinació turística a la costa argentina. La tragèdia es va creuar pel camí poc abans d'arribar.

L'última foto publicada per Enrique amb la família.
L'última foto publicada per Enrique amb la família. | Instagram 

Els quatre membres anaven a bord d'un Volkswagen Golf Trend quan va tenir lloc l'accident, dijous a la nit. Cap a les 23:00 hores es van trobar amb una camioneta al davant, que no van poder esquivar. El pare, la germana i les dues nenes van morir a l'acte.

L'ocupant de l'altre vehicle, un empresari hoteler conegut, va sobreviure a l'accident i va ser traslladat a l'hospital amb una fractura. Les autoritats es van fer càrrec de la investigació i ara intenten aclarir les circumstàncies de la col·lisió. La principal hipòtesi és que la camioneta va envair el carril contrari.

El perfil de les víctimes

Enric Andrés García era un comerciant d'indumentària molt conegut a Caleta Olivia, on vivia amb la família. Era aficionat al ciclisme, feia surf i tenia una vida social activa. Era conegut com a «Quique», i la seva mort ha causat un gran impacte entre les moltes persones que el coneixien.

Eva Regina García, la seva germana, era propietària d'una perruqueria ubicada a la mateixa ciutat a pocs metres del local d'Enrique. També molt coneguda per regentar la coneguda perruqueria, aquesta dona es desvivia per les seves dues nebodes petites. Una estreta relació d'amistat unia Eva Regina amb el seu germà.

Eva Regina García, la dona morta a l'accident.
Eva Regina García, la dona morta a l'accident. | Cedida 

La part més dura d'aquesta desgràcia és la mort de les dues nenes, Alma i Aitana, que se n'anaven de vacances amb el pare i la tieta. Tots quatre van morir a 15 quilòmetres abans d'arribar a Puerto Madryn. Ara s'investiguen les possibles responsabilitats penals per al conductor de la camioneta.

La mare no anava amb ells

Estefania León, dona d'Enric i mare de les nenes, és propietària d'una coneguda botiga de roba esportiva a la seva ciutat. La feina li havia impedit unir-se al marit, la cunyada i les filles en el viatge de vacances. Després de rebre la trista notícia es va desplaçar fins a Puerto Madryn, el lloc de la tragèdia.

Enrique i les seves dues filles.
Enrique amb les dues filles: tots tres han mort. | Instagram 

El succés va commocionar els familiars d'Enric i Eva, que van omplir les xarxes socials de missatges. «No em puc creure despertar-me amb una pèrdua tan enorme, et trobaré molt a faltar Eva García», publicava una neboda dels germans morts. També va voler donar forces a Estefania «per poder suportar aquest dolor».

Un altre familiar va escriure: «Que brilli la llum que no té fi per a les teves petites, no tinc paraules de consol per a tant de dolor». Al funeral es van viure escenes d'un dolor esquinçat. L'última foto del pare amb la seva germana i les nenes queda com un trist record de la tragèdia.