Un agent de la Guàrdia Urbana en el moment d'imposar la multa a la botiga d'animals de l'Eixample

Sense distància ni mascareta: Troben gairebé 100 persones de festa en un bar a Barcelona

La Guàrdia Urbana va interposar 90 denúncies dissabte passat per incompliment de les mesures contra la covid

La Guàrdia Urbana va desallotjar una festa amb 97 persones a l'interior d'un local al barri del Clot de Barcelona. L'establiment havia promocionat una festa musical a través de les xarxes policials, segons ha informat el cos policial. El resultat de la intervenció va ser l'aixecament d'una acta d'inspecció amb sis infraccions i 90 denúncies per incompliment de les mesures contra la covid.

Aquesta actuació de la Urbana de la ciutat comtal se suma a l'acció que van haver de dur a terme a Badalona, on la Guàrdia Urbana de la ciutat va denunciar diumenge 58 persones i el propietari d'un bar del barri de la Pau per una festa il·legal al local. Els responsables del local tenen antecedents administratius i policials per altres incidents anteriors i ara s'exposen a una sanció d'entre 60.000 i 600.000 euros per incompliment de la Llei de Salut. L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha titllat d'«inadmissible» i «irresponsable» l'actitud dels propietaris i espera que hi hagi una sanció «contundent» i es pugui acabar precintant el local. Durant la intervenció de la policia, les persones de l'interior del local estaven fumant, no duien mascareta i no es respectaven les distàncies de seguretat establertes.

Un bar de Lleida, funcionant fora d'hores

La Guàrdia Urbana de Lleida va detectar aquest diumenge un bar del carrer Llitera de la ciutat que estava obert fora de l'horari permès i amb quinze persones a dins en aquell moment. Davant els fets, els agents del cos van denunciar tant el responsable de l'establiment com els clients per no respectar les mesures per evitar la propagació de la covid-19. Així mateix, també van aixecar una acta per infringir la llei d'espectacles.