La Urbana atribueix imprudència però no fuga al ciclista que va atropellar un nadó a Barcelona

Indica que l'acusat, que nega ser l'autor dels fets, va estar parlant amb la mare un minut i mig, just després de l'incident

Ciclista
La policia conclou que no hi va haver fuga perquè el ciclista va estar parlant amb la mare del nadó un minut i mig   | Twitter | @barcelona_GUB

La Guàrdia Urbana no atribueix delicte de fuga al ciclista que va atropellar el passat 30 de març una àvia i el nadó que duia a l'avinguda Diagonal de Barcelona, al qual se li volia reclamar no haver-se aturat en el moment de l'incident per ajudar. Li atribueix només un delicte de lesions per imprudència, per haver-se distret i no circular pel carril bici. 

Tot i que en un primer moment la policia va escriure a les xarxes socials que el ciclista havia fugit, compartint fotografies de l'home perquè la ciutadania ajudés a identificar-lo, amb l'interrogatori d'ahir a l'acusat, la Urbana conclou que no va donar-se a la fuga, ja que la mare del nadó, que estava junt amb l'àvia en el moment de l'accident, va estar gairebé un minut i mig recriminant al ciclista la seva conducta, abans d'informar-lo que se n'anaven a la clínica Dexeus, molt a prop del lloc de l'atropellament. 

En aquell moment, el ciclista va marxar i la família es va dirigir al centre hospitalari. Segons la policia, l'acusat no va tenir «cap intenció ni interès» a atropellar l'àvia i el nadó ni tampoc circulava a una velocitat excessiva, per la qual cosa determinen que va ser un accident a causa d'una «distracció de l'usuari de la bicicleta».

No obstant això, li atribueixen un delicte de lesions per imprudència perquè no circulava per on li tocava, un carril bici que hi ha a la vorera del davant. A més, no va reduir la velocitat tot i veure que baixava gent de l'autobús. La vorera era estreta i hi havia força gent al carrer pel partit entre el Barça i l'Espanyol que estava a punt de disputar-se. 

L'acusat nega ser l'autor de l'atropellament

Anunciava les novetats en el cas la comissió de Seguretat, detallant que el jove, identificat aquest dimarts gràcies a la col·laboració ciutadana, fotos i les imatges de les càmeres de seguretat, ha negat ser el ciclista autor de l'atropellament en qüestió. Assegura que no estava en aquell lloc, ja que treballava

La víctima adulta, una dona d'uns seixanta anys, tenia el nadó en braços i es disposava a posar-lo al cotxet, quan van rebre el cop, davant la parada d'autobús, a l'altura de Palau Reial. L'àvia i el bebè, de quatre mesos, van caure a terra, així com el ciclista. El nadó, arran de l'accident, va patir un traumatisme cranioencefàlic greu i es temia en aquell moment per la seva vida, tot i que finalment, després d'uns dies d'ingrés hospitalari, ha evolucionat favorablement. L'àvia en va resultar amb contusions lleus.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari