Urdangarin sortirà de presó dos dies a la setmana per fer voluntariat a Madrid

El cunyat del rei participarà en un programa de voluntariat amb persones discapacitades d'una institució religiosa

Iñaki Urdangarín en una imatge d'arxiu
Iñaki Urdangarín podrà sortir dos dies a la setmana de la presó  | CatalunyaDiari.cat

El titular del Jutjat de Vigilància Penitenciaria 1 de Castella i Lleó amb seu a Valladolid ha autoritzat a Iñaki Urdangarin a poder sortir dues vegades per setmana de la presó per poder participar en un programa de voluntariat en una institució religiosa de Madrid, segons recull 'El Correo'. Així doncs, el cunyat del rei Felip VI està autoritzat a sortir un màxim de vuit hores diàries de la presó de dones de Brieva, Àvila, per poder treballar amb persones discapacitades.

El jutge disposa que amb aquest permís es vol evitar els «efectes negatius» de «l'absolut aïllament» al qual està sotmès el pres, malgrat estar complint un règim de segon grau, després de ser condemnat pel Suprem a cinc anys i deu mesos pel cas Nóos. El magistrat considera que aquesta activitat «és més que positiva per reduir o eliminar la desocialització i deshumanització» així com la «destrucció de l'individu que comporta la soledat absoluta a la qual està sotmès». 

«Una forma de reparació a la societat»

El magistrat ha valorat positivament la petició del marit de la infanta Cristina perquè considera que «la presa de contacte amb la vida real» contribueix a «generar un element de conscienciació de la transcendència de la mateixa conducta delictiva». A més, tractant-se d'una activitat de voluntariat considerada de «caràcter solidari, voluntari i lliure» no veu el risc de fugida ni perillositat social.

La tasca que desenvoluparà en aquesta institució religiosa serà la d'ajudar als professionals del centre en activitats de monitoratge esportiu. Un programa acord amb l'article 117 del Reglament Penitenciari que s'emmarca en el concepte de justícia restaurativa «una forma de reparació a la societat». L'informe de presó en què es basa l'auto judicial indica que Urdangarin, que ha estat un esportista d'elit, compta amb una experiència que «no és comuna a la població general» i, a més s'assenyala, que «ja ha desenvolupat ocasionalment activitats de col·laboració amb persones en risc d'exclusió».

També et pot interessar...


Comentaris
Patricia García Ventura
D'aqui no rès al carrer, quina barra que té el estat espanyol
Javier
Dan ganas de vomitar

envia el comentari