Imatge d'un guàrdia civil.

Urgent: Una dona assassinada pel seu marit a Càceres davant del bebè

L'home ha estat detingut i la Junta d'Extremadura s'ha fet càrrec del menor

La violència de gènere torna a colpejar el país amb un nou crim. Una dona de 30 anys ha estat assassinada la matinada d'aquest dimarts al seu domicili familiar del municipi de Valencia de Alcántara (Càceres). La Guàrdia Civil ha detingut la parella de la víctima, un home de 41 anys.

La policia investiga aquest crim com un nou cas de violència masclista, que s'ha emportat la vida d'una dona jove. La parella tenia un bebè de 14 mesos que era a la llar en el moment del crim. La bona notícia és que el menor està fora de perill i en bon estat.

▶️ Vídeo del dia

Segons informa El Periódico de Extremadura, l'autor del crim ha comunicat els fets a la Guàrdia Civil. Els agents s'han desplaçat fins al domicili conjugal, on han trobat morta la dona. Han obert una investigació i l'autor confés ja està sota custòdia policial.

La víctima, una dona de 30 anys

Un home de 41 anys ha matat la seva dona, de 30, al seu domicili familiar ubicat al carrer Ramon y Cajal. Ha passat cap a les 00.25 hores i ha estat el mateix agressor qui ha trucat a la policia alertant dels fets. Els agents s'han desplaçat fins al lloc dels fets i han detingut l'homicida.

cinta policial
La Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació. | Guàrdia Civil
 

Els serveis sanitaris també s'hi han desplaçat, però no han pogut fer res per salvar-li la vida a la dona. El cos sense vida de la víctima ha estat traslladat a l'Institut de Medicina Legal de Càceres. La policia està recollint més informació per aclarir els fets.

La dona assassinada seria una dona de confessió musulmana que va arribar a aquest poble extremeny l'any passat. El detingut tenia antecedents per violència de gènere amb la víctima. Tots dos mantenien una relació fruit de la qual, fa un any i dos mesos, va néixer un bebè que ara queda orfe de mare.

Víctima número 36

La Policia Judicial de la Comandància de Càceres ha dut a terme al lloc del crim una inspecció tècnica ocular. El que han vist coincideix amb la descripció dels fets que l'agressor ha fet. No tenen dubtes sobre la naturalesa del crim, un més de violència masclista al nostre país.

Si es confirma, seria la víctima número 36 de violència de gènere a Espanya des de començaments d'any. El Ministeri d'Igualtat també està pendent de confirmar el cas de la infermera de 23 anys assassinada a Brussel·les dijous a la nit. Estan pendents de rebre la informació de la fiscalia belga.

Amb aquestes dues morts en només cinc dies serien ja 37 les dones assassinades el 2022 al nostre país. El president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, ha condemnat públicament l'homicidi. «La societat continua tenint un gran repte al davant», ha dit.

El bebè, sota custòdia de la Junta

La Junta d'Extremadura s'ha fet càrrec del bebè de 14 mesos, fill de la mare assassinada per la seva parella a Valencia de Alcántara. L'assassí comptava amb antecedents per maltractaments, així que ara estan investigant si va poder fallar el protocol. La dona hauria d'estar protegida pel sistema VioGén.

Foto del puny d'un home i una dona espantada.
Ja són 37 les dones assassinades per les seves parelles a Espanya. | Canva
 

Totes les dones tenen a la seva disposició el 016, el número de telèfon d'informació i assessorament per a casos de violència de gènere. El correu electrònic és el 016-online@igualdad.gob.es. En cas d'emergència també poden trucar al 112, al 091 (Policia Nacional) o al 062 (Guàrdia Civil).