Un veí confon dos policies nacionals que estaven davant de la casa de Sant Cugat del jutge Pablo Llarena amb assaltants

La trucada al 112 del veí va crear una situació curiosa davant de la casa del jutge

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena.
El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena. | Cedida

Aquest dilluns al matí s'ha creat una curiosa confusió davant la casa del jutge Pablo Llarena a Sant Cugat del Vallès. Tot ha sigut com a conseqüència de la trucada d'un veí alertant de la presència de dues persones, desconegudes per a ell, que estaven davant de la casa del jutge.

Aquest veí va trucar aquest dilluns al matí al 112 per tal d’avisar de la situació, pensant que aquestes dues persones podrien ser dos assaltants. A més, la persona que alertava de la situació sabia que la casa era de Llarena i  ho va deixar clar a la trucada.

Els dos individus eren agents del Cos Nacional de Policia

Després de rebre l'avís, diverses patrulles dels Mossos es van presentar a al residència del jutge. Els dos individus tant podien ser dos lladres que segurament no coneixerien a qui anaven a robar com persones que es disposaven a fer alguna acció de protesta contra Llarena per l'empresonament dels polítics catalans, ja que és ell el jutge que ha enviat a la presó, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, entre d'altres.

Així doncs, agents dels Mossos es van personar al lloc trobant allà encara les dues persones prop de la casa de Pablo Llarena, la seva sorpresa va ser quan els van demanar que s'identifiquessin i van resultar ser dos agents de paisà del Cos Nacional de Policia que, precisament, el que feien era vigilar i protegir la casa del jutge de possibles accions contra ell.

Els agentes dels Mossos i de la Policia es van trobar davant la casa del jutge
Els agentes dels Mossos i de la Policia es van trobar davant la casa del jutge | El Español

 

D'aquesta manera Mossos i Policia Nacional es van trobar davant la casa de Pablo Llarena en una situació prou curiosa. Tots ells vetllant per la seva seguretat. Cal destacar que els Mossos no tenien coneixement de què s'estigués fent aquesta vigilància per part del Cos Nacional de Policia. De fet, són els Mossos qui tenen activat un dispositiu especial en aquest sentit.

L’operatiu Minerva

Des de fa un temps, els Mossos d'Esquadra tenen activat un dispositiu especial de seguretat, l'operatiu Minervaper vetllar per edificis del govern espanyol a Catalunya i del departament de Justícia i per polítics no independentistes o personalitats judicials relacionades amb el cas dels polítics empresonat.

Tot això es fa per tal d'evitar possibles accions violentes per part de grups independentistes que puguin atacar d'una forma o altra aquests llocs i persones. De fet, el mateix jutge Pablo Llarena ja va ser objectiu d'una acció d'aquest tipus, tot i que prou lleu. L'organització independentista Arran va fer diverses pintades contra ell, escrivint «Llarena feixista» a un carrer de Cerdanya davant de la que creien que era casa seva.

Cal destacar que des que el dispositiu està en marxa, el passat dia 4 d'abril, encara no hi ha hagut incidents greus relacionats amb el procés independentista als quals els Mossos hagin hagut d'actuar dintre de l'operatiu.


Comentaris

envia el comentari