Baralla

Un veí de la Barceloneta s'enfronta als 'narcos' del barri a cop de martell

L'home està imputat per lesions en barallar-se amb els distribuïdors de cocaïna, fart del soroll i ambient que generen de matinada

60 membres d'un clan de 'narcos' perseguint un veí de l'antic barri mariner de Barcelona. L'home, fart del soroll i de l'ambient que generen en algunes cantonades de la Barceloneta, va enfrontar-s'hi a cop de martell el passat diumenge 5 de maig. Ho explica 'Crónica Global', a qui Isabel Cabedo, la dona del protagonista, ha mostrat la porta de casa seva, destrossada pels qui van perseguir  i acorralar el seu marit després de la baralla.

El vídeo de l'enfrontament s'ha fet viral i ara Isabel vol lluitar per demostrar que el seu marit no és violent, tot i els cops de martell que propina a algun dels camells. «Es veu només una part curta. S'hauria de veure l'abans, quan el grup cridava a ple pulmó a mitjanit. I després els traficants el van perseguir, van avisar més amics i gairebé es carreguen el meu home. Es va refugiar al portal de casa i els bèsties van destrossar la porta. Li pegaven amb cadenes, puntades de peu i eines. Pensava que me'l mataven», relata. 

Farts dels 'narcos' a la Barceloneta

La baralla és l'últim episodi a la llista de disputes entre veïns i traficants a la Barceloneta. El barri viu una onada d'inseguretat a causa d'aquests grups que es dediquen a la distribució de droga. La dona del veí implicat en la baralla explica que sempre estan fent soroll, perquè venen al carrer. Assegura que també ho fan al número 19 del carrer Alcanar. «Arriben amb les bicicletes de pedals que passegen turistes, a les dues, tres o quatre de la matinada», concreta el testimoni. Paren a la cantonada o pugen al pis, fan l'intercanvi i marxen, acaba Isabel. 

La veïna assegura que la policia té coneixement dels fets i que, a més, la comissaria conjunta dels Mossos i la Guàrdia Urbana està «a pocs centenars de metres» del lloc. «Això és pitjor que mai», assegura Isabel. Explica també que la nit de la baralla amb el seu marit, els traficants havien begut més del compte i, quan els va demanar que baixessin la veu, ja que treballa al port i s'aixeca a les sis del matí, van cridar-li «fill de puta» i «maricón» i van convidar-lo a baixar «si tenia ous». Va decidir baixar i encarar-s'hi  i la cosa no va acabar bé. 

 

«El meu marit els va prendre el martell; era d'ells»

Segons la dona del veí, que es vol mantenir en l'anonimat, el martell no era seu. El portaven els traficants i l'home els el va prendre mentre es començaven a barallar per a defensar-se. «És de sang calenta», admet Isabel  del seu marit. Sap que potser va equivocar-se, però que viure a metres d'un portal de narcotraficants no és fàcil. I acaba tornant-se a queixar que les autoritats no actuïn: «Els enganxen amb les mans a la massa. Saben on és el narcopis. Tot el barri ho sap. Ens coneixem tots».

Aquell dia els Mossos van intervenir en la baralla a les 23.40 hores, en el que defineixen un «incident entre dos grups».  Van obrir diligències a dues persones per lesions: un dels 'narcos', i el veí, l'home d'Isabel. «Està a punt de començar una guerra», assegura la dona, avisant que hi ha qui proposa sortir en grup per acabar amb els traficants o cremar les seves bicicletes. Ella prefereix impulsar una campanya de defensa d'un home, el seu, «treballador, honrat i fart de la droga». 

També et pot interessar:

  • 46 detinguts per captar consumidors i indicar-los on comprar droga a Ciutat Vella
  • Detingut per establir un punt de venda de droga a l'Hospitalet de Llobregat