Un veí de Tarragona, investigat per espoli en un jaciment de Saragossa

L'home havia posat a la venda les peces a un portal d'Internet | Eren 139 peces de ceràmica i vidre, d'origen romà i del jaciment del Tossal Gort

Imatge d'una de les peces del jaciment de Saragossa.
Imatge d'una de les peces del jaciment de Saragossa pel qual investiguen un veí de Tarragona. | Guàrdia Civil

Un veí de Tarragona està investigat per la Guàrdia Civil per ser sospitós d'espoliar un jaciment arqueològic de Saragossa. Agents del Seprona van prendre-li declaració després de comprovar que l'home havia publicat en un portal de venda 'online' el conjunt de peces. Totes elles formaven part del jaciment de Tossal Gort, a Maella. L'investigat va accedir voluntàriament a l'entrada dels agents a casa seva, on van localitzar sis armes de foc antigues i 139 peces arqueològiques de ceràmica i vidre. 

Un veí de Tarragona, acusat de robar 139 peces arqueològiques

Amb motiu de la cerca que realitza la Guàrdia Civil dins les plataformes digitals, a finals d'agost es va descobrir una col·lecció de peces arqueològiques susceptibles d'estar catalogades com patrimoni històric i adquirides il·legalment o espoliades d'algun jaciment. Va ser en aquell moment quan es va iniciar la investigació. Després d'unes primeres gestions va ser localitzat l'anunciant i, tot seguit, es va establir una entrevista amb el mateix. 

L'investigat va accedir a l'entrada dels agents a casa seva. Allà es van localitzar 6 armes de foc antigues sense documentació, motiu pel qual van ser intervingudes i dipositades a la intervenció d'Arma i Explosius del cos. Així mateix, es van localitzar 139 peces arqueològiques de ceràmica i vidre, totes d'època romana. 

Les peces es van posar a disposició dels tècnics de Cultura del Govern d'Aragó, per tal que fossin valorades i catalogades. Ells van determinar que les peces pertanyien al jaciment arqueològic Tossal Gort, de la localitat de Maella. Per aquest motiu l'home va passar a disposició judicial. 


Comentaris

envia el comentari