Diversos vehicles policials i d'emergències a la zona de Premià de Mar on s'ha produït l'atac

Mig centenar de veïns de Premià de Mar ataquen amb pedres el pis d'uns joves migrants

Els atacants acusen els inquilins de l'habitatge, suposadament ocupat, de diversos delictes al municipi i de «venir a violar»

Mig centenar de veïns de Premià de Mar (Barcelona) han intentat expulsar per la força tres joves migrants residents en un pis, suposadament ocupat, al número 239 de la Gran Via Lluís Companys del municipi del Maresme. Segons ha informat 'El Periódico', els veïns, que formarien part de les anomenades 'patrulles ciutadanes', han tirat pedres contra el balcó de l'habitatge, proferint crits i insults contra els inquilins.

Segons fonts policials citades pel mitjà, l'avís s'ha produït a les 22.45 hores d'aquest diumenge a la nit i fins més d'una hora després no s'ha pogut controlar la situació. Els Mossos d'Esquadra han enviat una desena de patrulles, que han rebut el suport d'agents de la Policia Local, del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM),  i  d'una dotació dels Bombers de la Generalitat. No hi ha hagut cap detenció, ja que la prioritat de l'operatiu ha estat pacificar la situació.

Escalada de tensió a Premià de Mar

L'atac contra el pis on hi viuen els joves migrants ha provocat escenes de tensió i corredisses que han corregut per les xarxes socials com la pòlvora i que ha provocat la presència de ciutadans contraris a l'activitat de les patrulles veïnals. Durant els fets, han apuntat algunes fonts, hi ha hagut persones ferides que han requerit l'assistència en ambulància.

Els fets d'aquesta passada nit han suposoat la traca final de l'escalada de tensió que s'ha viscut durant les darreres setmanes al municipi a través de les xarxes socials —Whatsapp, Telegram i, sobre tot, Facebook—, amb missatges de veïns que cridaven a enfontar-se al grup de joves migrants que resideix en el pis atacat, als que es responsabilitza de diversos delictes comesos al municipi.

En un dels vídeos que ha corregut per la xarxa, s'escolta la veu d'una jove que acusa els migrants de «venir a violar», una acusació de la que no es té cap prova, mentre que un altre jove li contesta que «els matin a tots».