Alta tensió a Sant Joan Despí: els veïns expulsen uns okupes del barri de les Planes

Els okupes van acabar protegits per agents dels Mossos d'Esquadra

Veïns de Sant Joan Despí es manifesten davant una antiga fàbrica, protegida per Mossos d'Esquadra i Policia Local
Els veïns de Sant Joan Despí van manifestar el seu descontentament contra els okupes. | CatalunyaDiari

Els veïns del barri de les Planes de Sant Despí, a la comarca del Baix Llobregat, han aconseguit expulsar un grup d'okupes que, segons ells, són responsables dels episodis de robatoris i violència que les darreres setmanes s'han viscut en aquesta zona del municipi. Segons explica el digital 'El Caso', els presumptes delinqüents han acabat marxant del bloc de pisos i de la fàbrica abandonada que ocupaven durant la matinada, protegits per agents de l'ARRO i la BRIMO dels Mossos d'Esquadra.

A darrera hora de la tarda d'aquest dimarts, els veïns del barri de les Planes van organitzar una nova manifestació per protestar contra la inseguretat que regna als seus carrers. Unes 150 persones, segons relata el citat mitjà, van manifestar el seu descontentament davant d'un bloc de pisos i una fàbrica abandonada, ubicats al carrer Gran Capitán, ocupats per joves de diferents nacionalitats.

Una manifestació que va acabar amb tensió

La protesta veïnal va anar escalfant-se, amb llançament d'objectes contra el pis i cops a les portes del local, i va provocar que fessin acte de presència agents de l'ARRO i de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra per tal d'evitar l'assalt al pis okupat. Finalment, amb la protecció de la policia catalana, que va repartir algun cop de porra als veïns, els joves okupes van acabar sortint del pis i abandonant el barri.

La marxa dels presumptes delinqüents va ser celebrada pels veïns del barri, que van acabar cridant «fora, fora, fora». En declaracions al digital 'El Caso', alguns dels manifestants van lamentar haver arribat a realitzar una acció de força, però per ells ha estat l'única solució davant «l'abandonament i la indefensió» que han patit per part de les autoritats.

Durant la jornada d'aquest dimecres, explica el citat mitjà, els Mossos d'Esquadra estan desallotjant l'antiga fàbrica okupada, després d'haver rebut autorització judicial.


Comentaris
Escorpion
Hay que legislar sobre este tema y no defender nada a los delincuentes.

envia el comentari