Familiars i amics de Sara B., en el minut de silenci fet al Vendrell.

El Vendrell acomiada la Sara i fa costat a la seva família

La plaça Vella s'omple per retre homenatge a la jove morta a Barcelona

Desenes de ciutadans del Vendrell han omplert aquest dijous 5 de setembre la plaça Vella per acomiadar Sara B., la jove de 26 anys que va morir la matinada de dimecres després de ser atacada amb una arma blanca al Port Olímpic de Barcelona. Familiars, amics i coneguts de la víctima i la família han rebut l'escalf de nombrosos ciutadans, que han guardat un sentit silenci durant molts minuts.

El centre de la plaça Vella s'ha convertit en un improvisat altar a la jove vendrellenca, amb flors que alguns veïns anaven dipositant a terra. Molts ciutadans s'han acostat a la família de la noia per donar-los suport en aquests moments difícils. Moha B., un dels germans de la Sara, s'ha dirigit als assistents agraint «l'afecte enorme» de la gent congregada a la plaça. «Ens sentim molt ajudats pels familiars que han vingut de lluny, pels amics i amigues de la Sara i per tots els veïns», ha afegit.

Els ciutadans del Vendrell han omplert la plaça Vella per acomiadar la jove Sara.
Els ciutadans del Vendrell han omplert la plaça Vella per acomiadar la jove Sara. | BP Diari

 

La bandera oneja a mig pal en senyal de dol

El germà de la Sara ha fet també una reivindicació, apuntant que «com a societat no ens podem permetre que passin coses com aquesta» i ha recordat que la seva germana «era una persona encantadora, treballadora i que tenia molta vida per endavant». La gernació ha respost amb un sonor aplaudiment a les paraules de Moha. Durant la mitja hora que ha durat l'homenatge, les llàgrimes han estat constants entre uns ciutadans que encara no entenen com un fet així ha pogut succeir. La ciutat està, aquests dies, en estat de xoc.

L'Ajuntament del Vendrell ha decretat diversos dies de dol i s'ha posat la bandera de la façana a mig pal. La família de Sara B. procedeix del Marroc, si bé ella ja va néixer aquí, i tots els seus germans han fet vida des de sempre al Vendrell. La noia va anar amb uns amics al Port Olímpic de Barcelona la nit del passat dimarts. En una discoteca, uns nois van intentar robar-li el mòbil i van acabar atacant fatalment a la jove vendrellenca amb una arma blanca. També va quedar ferit un vigilant de seguretat del local. Els Mossos investiguen els fets per trobar els agressors.  

Una noia posa un ram de flors en un altar improvisat al mig de la plaça.
Una noia posa un ram de flors en un altar improvisat al mig de la plaça. | BP Diari