Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'un cotxe de color gris, circulant per una carretera

Així va començar el darrer viatge romàntic de Raúl i Rolf: fuga d'un hospital

En el seu trajecte, que va començar el passat mes de desembre, van passar per Suïssa, Itàlia, França i diversos punts d'Espanya

Una de les parelles més mediàtiques dels darrers dies són Raúl Vázquez i Rolf Taubenberger, els protagonistes de la història del copilot cadàver de l'AP-7. Segons ha avançat aquest dilluns el digital 'El Caso', la declaració de Vázquez davant els Mossos i la investigació de la policia catalana ha posat llum a les darreres setmanes de la parella, que van sortir de Zuric i van viatjar per França, Itàlia i Espanya —des de Galícia a Catalunya.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

El punt final al darrer viatge romàntic de Raúl (66 anys) i Rolf (88 anys) va acabar el passat dijous en una carretera secundària de la comarca del Baix Empordà, després de quilòmetres de persecució i amb una macabra troballa al seient del copilot: el cadàver de Rolf, momificat en part i tapat per una manta. L'aventura d'aquesta parella, però, va començar fa diverses setmanes a Suïssa, país on ambdós residien.

Segons ha explicat el citat mitjà, la parella, que estava casada, vivia en un barri acomodat de Zuric, on el passat mes de desembre van iniciar el seu viatge. Rolf, científic jubilat, estava malalt d'alzheimer i el Raúl es va estar cuidant a casa seva fins que no va tenir cap altra alternativa que ingressar-lo en un centre sanitari. L'empitjorament de la malaltia va portar el Raúl a treure'l del centre i iniciar un darrer viatge romàntic per diversos llocs d'Europa.

Un viatge que va començar fa mesos a Zuric

La ruta de la parella va començar el passat mes de desembre des de Suïssa, passant posteriorment per Itàlia, França i diversos punts de la geografia espanyola. Segons el relat del Raúl, nascut a Espanya i resident al país helvètic des de fa molts anys, el Rolf, que estava terminal, va morir mentre estaven a Itàlia, fa unes tres setmanes, tot i que els forenses asseguren que podria ser més. 

Segons el relat del citat mitjà, després d'Itàlia van travessar França, ja amb Rolf mort al seient de copilot, arribant fins a Lugo, on viu una germana de Raúl. Després de visitar-la, va emprendre retorn cap a Suïssa, passat pel nor de Península Ibèrica, arribant a Catalunya i trobant la policia francesa després de travessar la frontera. Llavors, va girar cua per l'AP-7 cap a Espanya, sent perseguit pels Mossos i acabant el seu viatge al Baix Empordà.

La policia catalana va detenir Raúl, que va passar a disposició judicial a la Bisbal de l'Empordà. La jutgessa de guàrdia el va deixar en llibertat, acusat d'un delicte de conducció temerària, ja que el cos de Rolf no presentava signes de violència. L'única mesura cautelar que va imposar-li és la prohibició de conduir per Espanya.