Imatge d'en Daniel, un dels geòlegs morts a la tragèdia de Súria.

Dani, el jove becari que va morir la tragèdia de Súria: duia una setmana a la feina

La víctima tenia 31 anys i feia menys d'una setmana que havia començat a l'empresa

Daniel Álvarez, Òscar Molina i Victoriano Pineda són els tres joves morts, el passat dijous, a l'accident de la mina de Súria. Els geòlegs estaven fent una inspecció rutinària a la mina de Cabassanes quan un despreniment els va atrapar. 

Daniel Álvarez, d'origen colombià, era la més gran de les víctimes i la que menys portava treballant a l'empresa. La víctima tenia 31 anys i feia menys d'una setmana que havia començat. El jove també era estudiant de màster a la UPC, i exercia com a becari a l'empresa.

Òscar Molina, nascut a Sant Joan de Vilatorrada, al Bages, tenia 29 anys. Era llicenciat en Geologia i Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i  era estudiant d'un màster en Enginyeria de Mines a la UPC. Era el veterà dels 3 i feia més de 3 anys que treballava a l'empresa. Els veïns del municipi, han rebut la notícia com un gerro d'aigua freda, ja que asseguren que era una persona molt estimada.

«Era una bellíssima persona, era molt estimada, participava en moltes coses del poble. Ara estem tots en shock», ha assegurat una veïna de Sant Joan de Vilatorrada, que lamenta que una persona tan jove com l'Òscar hagi perdut la vida. 

Victoriano Pineda, d'Alacant, era el més jove de les tres víctimes, tenia només 29 anys, i estava fent un doctorat en geologia a la Universitat de Barcelona mentre treballava a l'empresa. L'alcaldessa d'Almoradí, Alacant, ha volgut expressar i transmetre el dol de la localitat del jove: «Consternada davant les tràgiques notícies que m'estan arribant de l'accident miner de Súria, i és que un dels joves és natural d'Almoradí. No hi ha paraules de consol». Les dues universitats on estudiaven els joves, la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), han organitzat un minut de silenci en memòria a les tres víctimes.

L'última inspecció havia estat favorable

L'autoritat judicial obrirà una investigació davant dels fets ocorreguts, ja que, segons va explicar el conseller Roger Torrent, «L'últim control va ser fa tres setmanes, el febrer passat, sense cap expedient obert». 

L'últim accident que van patir les mines de Súria va ser l'any 2013. Tres treballadors van morir després de patir un accident mentre estaven reparant una màquina amb altres companys. Un bloc de pedra es va despendre i va provocar la seva mort. 

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!