Propietari fent fora als ocupes de casa seva

Vídeo: Víctor, el propietari que s'ha fet viral en fer fora uns ocupes de casa seva

El vídeo s'ha fet viral a les xarxes

El tema dels ocupes continua sent un dels que genera més controvèrsia a Catalunya. La societat té opinions molt contundents sobre aquest fet i les lleis que hi ha actualment al nostre país.

Aquests mesos d'estiu, segur que ha estat la por de més d'una persona. I és que deixar la casa sola ja no és gaire segur, tenint en compte que, en qualsevol moment pot entrar una o diverses persones a ocupar l'habitatge i quedar-s'hi mesos.

Els judicis són lents i els propietaris veuen com la seva desesperació augmenta durant mesos i mesos sense que res se solucioni de manera legal. És per això, que hi ha algunes persones que decideixen prendre's la justícia per la seva mà.

La veritat és que són situacions que no sempre acaben bé, i que no s'haurien de produir, però la paciència de molts propietaris aguanta fins a cert límit.

Expulsen els ocupes i es fa viral

És el que li ha passat a en Víctor. L'home va marxar de vacances i en tornar a casa, es va adonar que unes persones havien entrat i ocupat el seu habitatge. Va ser diumenge passat quan l'home no va poder entrar a casa seva a Múrcia perquè ja hi havia gent a dins.

Pel que sembla, després de la desesperació de no poder accedir a casa seva, Víctor no s'ho va pensar dues vegades. Va trucar a alguns familiars i va anar al seu domicili amb pals i vares per treure d'allà a les persones que estaven ocupant casa seva.

Es va gravar un vídeo del moment i aquest s'ha fet viral a les xarxes socials. El vídeo del moment ha corregut com la pólvora i ha arribat fins als mitjans de comunicació. De fet, Espejo Público ha aconseguit contactar amb l'home per parlar de la situació.

«En cap moment vam utilitzar cap insult ni amenaça. Portàvem els pals perquè no sabíem el que ens trobaríem», explicava l'home en directe. Al vídeo, efectivament, es pot veure com ell i dos familiars més entren a la casa, amb l'ajuda dels pals que portaven.

Forcen la porta i accedeixen al gran pati de la casa, on hi ha l'altra família, la suposada família ocupa. En aquell moment, sense acostar-se ni tocar les persones que es troben al jardí del domicili, els tres familiars van traient les seves coses del lloc i llançant-les al carrer.

«Que plori el fill de l'ocupa abans que el meu»

Víctor ha explicat que sap que les seves maneres d'actuar no van ser les correctes, i que tot podia haver acabat pitjor del que ho va fer. «No és correcte com vam actuar. Vam tenir sort perquè els ocupes es van mostrar cooperatius i van sortir pel seu propi peu».

Tot i això, afirma que en una situació d'aquest calibre, hi ha poques coses que es puguin fer. «La situació psíquica en aquell moment m'impedia pensar més enllà de 'necessito recuperar casa meva'».

I és que l'home ha assegurat, a més, que ja va patir una ocupació fa anys i que la desesperació que li va provocar la mateixa ha fet que ara actués de la manera com ho ha fet. «Van ser cinc anys, quatre judicis i més de vint recursos».

És per això que Víctor no tenia ganes de tornar a passar pel mateix. L'home ha explicat que van arribar amb actitud pacífica, però contundent.

«Em disculpo, sobretot, pels nens. Perquè a ells els diuen que vagin a una casa amb piscina i hi van. Més barata serà la multa que el que em vaig gastar l'última vegada en advocats», ha dit. I és que a la casa hi havia alguns nens que al vídeo es pot veure com en surten plorant.

Tot i això, l'home ha donat un altre punt de vista i ha assegurat: «Abans que aquest nen plorés, les meves nenes també van plorar. Si ha de plorar algú, que sigui l'ocupa i no el propietari».