Imatge de Vitoriano Pineda.

Vito, l'estudiant de la Universitat de Barcelona mort a Súria: 29 anys i el més jove

En Vito és una de les víctimes de l'accident del passat dijous a la mina de Súria

Súria torna a ser la zona zero. Després d'anys a la penombra, la mina bagenca torna malauradament a la palestra. Un esfondrament i tres morts. És el relat que mai s'hauria volgut explicar al Bages. La història, però, és cíclica i els veïns de Súria veuen com, novament, el dol s'apodera de la seva població per una altra tragèdia a la mina. 

Daniel Álvarez, Òscar Molina i Victoriano Pineda són els tres joves morts, el passat dijous, a l'accident de la mina de Súria. Aquest darrer, Victoriano Pineda 'Vito', era natural d'Alacant i feia sis anys que havia vingut fins a terres catalanes per a fer un màster a la Universitat de Barcelona (UB). Cursava, des de l'any 2018 un doctorat. 

De 29 anys, els seus companys el definien com una persona estimada. «Era un gran company, un gran amic», explica Joaquín Martínez Campillo, delegat del Col·legi de Geòlegs de la Comunitat Valenciana al Regió 7

El més jove de tots

En Victoriano és la víctima més jove de la tragèdia de Súria. La geologia, però, era tota una passió per al valencià. «Era la seva gran il·lusió», relata Martínez Campillo mentre explica: «La seva vida tenia tres pilars: el rock, la geologia i els seus amics». 

L'empresa ICL-Súria: «Un accident fatídic»

Mentrestant, el comitè d'empresa d'ICL-Súria ha volgut lamenta en un comunicat el «fatídic accident» a la mina de Cabanasses i ha expressat el seu «més sentit condol» als familiars de les víctimes i als seus companys. 

«Com és habitual en aquests casos, s'han suspès totes les activitats a les nostres instal·lacions en senyal de dol», han precisat els treballadors. El comitè també ha volgut «elogiar» les tasques de la brigada de salvament a l'empresa, «que en les pitjors condicions, se superen» i ha dit que és un «orgull» per a la família minera.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Així mateix, ha agraït també la feina de tots els efectius dels serveis d'emergència que han format part de les tasques de rescat dels tres joves morts.

Cal destacar, així mateix, que funerals de les víctimes de l'accident de Súria seran aquest cap de setmana. El de Daniel Álvarez i el d'Oscar Molina es faran a Manresa aquest mateix dissabte. El de Victoriano Pineda 'Vito' serà, finalment, a Alacant el proper diumenge, 12 de març.