ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat confirma 9.331 nous contagis i 273 morts vinculades a la Covid-19

URGENT

❗ Sanitat prohibirà la mobilitat entre comunitats per Nadal excepte per motius familiars

Vídeo: Dos detinguts al Raval per resistència i atemptat contra els agents de l'autoritat

Són dos militants del Sindicat de l'Habitatge del Raval, que denuncia violència policial de la Guàrdia Urbana

Guàrdia Urbana de Barcelona
Segons la Guàrdia Urbana, hi havia un grup de 20 persones bevent a la via pública | Guàrdia Urbana de Barcelona

La Rambla del Raval de Barcelona va viure moments de tensió aquest dimarts a la nit. La Guàrdia Urbana va detenir dues persones per resistència i atemptat contra els agents de l’autoritat després d’un enfrontament amb la policia. Els fets van generar un fort rebombori al carrer, amb diversos ferits, i les xarxes han bullit amb el vídeo de la detenció dels dos individus detinguts.

 

Dues versions dels fets

El motiu de la detenció per part de la Guàrdia Urbana compta amb dues versions diferents. Fonts municipals han explicat a l’ACN que hi havia un grup de 20 persones bevent a la via pública. Quan la patrulla va avisar que estaven fent una activitat no permesa, segons les mateixes fonts, un individu va intentar marxar amagant la beguda.

Quan va ser aturat, més persones es van afegir increpant els guàrdies sense mantenir la distància. La patrulla va demanar reforços i van acabar detenint dues persones. En el moment de la detenció dos agents van resultar ferits.

Per una altra banda, des de ‘Recuperem els carrers’ asseguren que la Guàrdia Urbana va detenir les dues persones quan caminaven pel carrer tornant de la concentració que va tenir lloc durant el vespre.

Els detinguts, dos militants del Sindicat de l’Habitatge del Raval

Els dos detinguts, que van ser traslladats a centres mèdics per ser assistits, són dos militants del Sindicat de l’Habitatge del Raval. L’entitat ja ha denunciat a través de les xarxes socials la detenció dels dos companys i la «brutal agressió policial contra moltes persones». Els dos militants han sortit en llibertat aquesta matinada.


Comentaris

envia el comentari