Muntatge fotogràfic dels veïns de Traspinedo i Esther López.

El vídeo del funeral d'Esther López, clau per assenyalar el culpable

L'últim adeu a Esther López ha posat llum sobre la investigació

Esther López era molt estimada al seu poble, ja que prova d'això són les nombroses batudes que es van fer per trobar-la, amb centenars de persones col·laborant en la seva cerca.

No obstant això, algú va acabar amb la seva vida i la Guàrdia Civil treballa de valent per trobar aquesta persona. Ara, per aquesta raó, una de les claus podria trobar-se al seu funeral, on es van donar cita un gran nombre de ciutadans, entre els quals podria estar el seu assassí.

Esther López i la clau per trobar els culpables

Al més pur estil de sèrie americana, els agents van estar molt pendents de tots i cadascun dels assistents al funeral d'Esther. I és que el passat 9 de febrer, Traspinedo va acollir centenars de persones a l'últim adeu a la jove, mostrant així el seu suport a la família.

Sense tenir encara un clar sospitós, planeja sobre tota la localitat val·lisoletana que el culpable de la seva mort pot estar entre els mateixos veïns. Per això, la Benemèrita va estar present a la cerimònia i així van intentar captar alguna cosa que els cridés l'atenció.

Fotomutatge del rostre d'Esther López i els assistents del seu funeral
Centenars de persones van anar a l'últim adeu de la jove de 35 anys | Catalunya Diari

Totalment uniformats i a ulls de tots els assistents, els agents analitzaven les cares i les mirades dels veïns de Traspinedo. De fons, la veu del sacerdot i els plors de dolor es barrejaven amb una investigació que seguia el seu curs en ple funeral. Tot i que es tracta d'una pràctica policial orientativa, a vegades ha ajudat a aclarir algun cas.

Ara, gairebé una setmana després, els agents segueixen analitzant minuciosament l'enregistrament de l'últim adeu a Esther López. Principalment, perquè van assistir persones desconegudes pels agents i fins i tot per a la família de la jove.

Així, es pretén establir quin tipus de relació hi guardaven, ja que no van figurar en la investigació del seu entorn. A més a més, han evidenciat certs comportaments estranys durant l'acte religiós que els agents intenten comprendre.

Les presències i les absències que van marcar el darrer adeu a Esther López

Els especialistes en anàlisi de la conducta de la Guàrdia Civil estan revisant, minut a minut, el funeral. L'objectiu és trobar aquells comportaments, presències o absències que s'escapin del que és raonable en aquest tipus de circumstàncies.

Per exemple, el comportament de Luis, un dels sospitosos, entra dins de la normalitat. Així mateix, tant la seva actitud durant la desaparició, la coartada o la reacció a la troballa del cos es consideren lògics.

Fotomuntatge d'una Guàrdia Civil i la cara d'Esther López, la jove de 35 anys desapareguda
La Guàrdia Civil ha localitzat certs comportaments sospitosos al funeral | EP

Igual que Óscar, l'últim a veure Esther amb vida, que no va assistir al funeral. Una decisió que no l'incrimina, sinó que és totalment raonable per la pressió que sent. A més, té consell legal de sortir el mínim possible de casa seva, cosa que els agents entenen i no veuen sospitós.

Un cop acabat l'acte religiós, els investigadors van poder identificar aquelles persones de les quals la seva identitat era desconeguda. També als que encara no havien pogut posar cara, així com alguna absència inesperada, tal com apunta 'Okdiario'. Fonamental per continuar amb la investigació i trobar el culpable o culpables de la mort violenta de la jove.

Les xarxes socials també estan sent investigades

L'activitat d'Esther a les xarxes socials es va mantenir fins al dia de la seva desaparició. Per això, els agents també estan analitzant tots i cadascun dels missatges que es va intercanviar.

Cotxes de la Guàrdia Civil al lloc dels fets.
La investigació del cas d'Esther López segueix el seu curs | Europa Press

I és que intenten esbrinar com era la seva relació a les xarxes, encara que ja han pogut fer un retrat dels costums i rutines de la jove. Per això, ara els investigadors centren el seu interès a conèixer què van fer a les xarxes els que hi van tenir relació el dia de la seva desaparició. Alhora, tota informació és vàlida i fonamental per aclarir els fets i per trobar l'assassí d'Esther López.