Fotomuntatge d'Esther López i un telèfon mòbil.

L'últim vídeo que va gravar Esther López abans de morir assenyala el sospitós

La jutgessa ha rebut un informe en què es demostra que Óscar tenia dos telèfons mòbils

La família d'Esther López i les autoritats coincideixen en una cosa: la mort de la jove de Traspinedo (Valladolid) es resoldrà tard o d'hora. El cas sembla estancat, però els darrers avenços de la investigació indiquen tot el contrari. Una última troballa ha estat molt reveladora.

Esther va desaparèixer la matinada del 13 de gener i va aparèixer morta el matí del 5 de febrer. Els investigadors tenen clar que no va ser una mort accidental, però el cas s'ha anat complicant molt. Tenen una hipòtesi sòlida i un sospitós, però falten les proves per demostrar-ho.

La Guàrdia Civil ha realitzat aquestes últimes setmanes diverses diligències i la jutgessa està esperant els informes. La novetat és que ja n'ha rebut un, i conté una cosa molt significativa. L'accés al telèfon de la víctima ha permès conèixer un detall del sospitós que pot ser clau.

El que mostra l'últim vídeo d'Esther

Els informes de la Guàrdia Civil i els pèrits confirmen les sospites principals sobre el sospitós de la mort d'Esther López. Creuen que Óscar va manipular el cotxe, va esborrar el contingut del seu telèfon mòbil, i va accedir també al de la víctima. La jutgessa ja té a les mans un informe revelador.

Muntatge foto Esther López
La Guàrdia Civil continua analitzant el cas Esther López. | CatalunyaDiari
 

Segons revela OK Diario, en aquest informe la UCO analitza l'activitat dels mòbils tant d'Esther com d'Óscar. Esther López va gravar un últim vídeo abans de morir, i la Guàrdia Civil hi ha pogut accedir. Al vídeo s'observa com Óscar tenia un telèfon BQ a més del seu iPhone.

Per què és tan important això? Els investigadors van descobrir que Óscar havia deixat el seu telèfon a Valladolid quan va anar a Traspinedo l'endemà de la desaparició d'Esther. En tenir dos telèfons podia portar un altre terminal a sobre i no quedar-se necessàriament incomunicat.

Algú va poder moure el telèfon

La jutgessa acaba de rebre un informe amb les dades més significatives dels telèfons de la víctima i del sospitós. El terminal d'Esther mostra que entre les 04.10 i les 07.20 estava lluny de la casa d'Óscar. Un fet a què ara els investigadors hauran de donar una explicació.

Una hipòtesi és que l'Esther es va desplaçar amb el seu telèfon fins a aquestes coordenades. Però hi ha una altra possibilitat, i és que el sospitós mogués el telèfon mòbil (probablement al costat del seu cadàver) en aquesta franja de temps. I aquí és on entra una altra dada significativa sobre els telèfons.

Un dels terminals d'Óscar es desconnecta a les 03.46 durant una hora. Falta saber què va passar amb l'altre terminal, un fet que ara per ara només coneixen la Guàrdia Civil i la jutgessa instructora de la causa. Però totes les novetats del cas semblen confirmar les sospites de la policia.

Les altres claus de l'últim vídeo

Hi ha una altra cosa que crida l'atenció sobre l'últim vídeo que va gravar Esther López la matinada en què va morir. La víctima va enviar el vídeo a través de WhatsApp a les 01.17 de la matinada. Dos minuts després, a les 01:19, Esther López es va connectar per última vegada a aquest servei de missatgeria instantània.

Els familiars d'Esther asseguren que estava connectada a WhatsApp a tota hora. Per tant, els investigadors es pregunten per què es va desconnectar de cop i volta a aquesta hora. Una altra clau serà saber si hi ha més activitat fins a les trucades de la seva mare una hora més tard, després de les quals va entrar en 'mode avió'.

A l'últim vídeo gravat per Esther es veu el mòbil d'Óscar encès, carregant i amb la pantalla encesa a prop seu. Això indica que podria estar escrivint missatges. A més, l'enregistrament mostra la roba que vestia el sospitós la nit de la mort d'Esther López.

La investigació continua avançant

Una altra de les claus de la investigació és la visita que el 6 de juny passat va fer la Guàrdia Civil al paratge de Las Bodegas. Es tracta d'un dels últims llocs on va estar Esther López abans de morir. I tant Óscar com Carolo van reconèixer durant els interrogatoris haver estat allà.

Esther López somrient
Esther López va morir atropellada el 13 de gener. | Arxiu
 

Les versions tant d'un com de l'altre no són fiables, així que la policia està seguint les dades del terminal d'Esther. Els investigadors han tornat al lloc dels fets per reconstruir les últimes hores amb vida de la víctima. L'altre focus de la investigació es troba en els testimonis del cas.

La jutgessa veu en les contradiccions d'Óscar la mostra que evidentment podria ser el principal sospitós de la mort d'Esther. Però necessita proves més concloents per imputar-lo, ja que ara per ara només hi ha indicis. Els informes que ja ha començat a rebre poden canviar-ho tot.