Julie Chin

Vídeo: Una presentadora de televisió pateix un vessament cerebral en directe

Julie Chin va sentir que perdia la visió d'un ull i que no podia articular bé les paraules

Dramàtic moment el que s'ha viscut aquest cap de setmana a un programa informatiu de la televisió nord-americana. La presentadora Julie Chin va patir un vessament cerebral durant l'emissió en directe del programa. En veure que no es trobava bé, va donar pas a la informació del temps.

Tot va passar durant l'emissió de l'informatiu de dissabte de la cadena KJRH, una filial de l'NBC. Julie Chin presentava l'espai en directe des dels estudis de Tulsa, a Oklahoma. De sobte, va començar a notar una manca de visió en un ull i a tenir dificultats per parlar, cosa que la va alarmar molt.

El vídeo mostra el moment en què se sent indisposada i com sap manejar la difícil situació amb gran professionalitat. Va demanar disculpes, va explicar que no se sentia bé i va donar pas a la informació meteorològica. Ara, la presentadora es troba fora de perill, i va donar gràcies a tothom des de l'hospital.

Així va tenir lloc l'accident

Segons ha explicat la periodista, abans de l'emissió estava bé, però tot va canviar en començar el programa. «Pocs minuts després de començar l'informatiu em van començar a passar coses», ha relatat. Explica que primer va perdre la visió parcial en un ull, i que després se li va adormir una mà i un braç.

«Vaig saber que tenia un gran problema quan la meva boca amb prou feines podia pronunciar les paraules que tenia davant del teleprompter. Si vas veure el programa dissabte, sabràs com vaig intentar continuar amb el programa però les meves paraules no sortien». Assegura que era conscient que tenia un problema greu.

Davant d'aquesta situació, els seus companys a l'estudi van trucar a urgències i Chin va ser portada a un hospital. Allà li van fer tota mena de proves fins que els metges li van donar un primer diagnòstic. «Em van dir que dissabte al matí havia tingut un principi de vessament cerebral», ha explicat.

Missatge des de l'hospital

La periodista ha demanat disculpes perquè «alguns de vostès ho van veure en primera persona i em sap greu». També ha aprofitat per agrair «les oracions, les preocupacions, els missatges, els correus electrònics i les trucades». Afirma estar «molt agraïda i contenta de poder-ho explicar».

▶️ Vídeo del dia

Chin roman a l'hospital sotmetent-se a tota mena de proves, però ha donat bones notícies. «Em complau informar que totes les meves proves han sortit excel·lentment. En aquest punt, els metges creuen que vaig tenir un començament de vessament cerebral, tot i que no ha estat un vessament cerebral complet», ha aclarit.

Julie Chin
Julie Chin va enviar un missatge des de l'hospital | Xarxes socials

Encara li han de fer més proves perquè «hi ha moltes preguntes i molt a fer», però la situació és tranquil·litzadora. Chin ha aprofitat per recordar com és d'important actuar amb rapidesa en un vessament cerebral. Per això, ha compartit els símptomes que ajuden a detectar el problema.

Desitjant tornar davant de les càmeres

Julie Chin ha compartit a les seves xarxes socials l'acrònim SIGUES RÀPID (BE FAST) per detectar un problema cerebrovascular. Balance (pèrdua d'equilibri), Eyes (pèrdua de visió), Face (caiguda facial), Arms (entumiment als braços), Speech (problemes en parlar) i Time (Temps).

Tots aquests símptomes van acompanyats d'un terrible maldecap, que indica que alguna cosa no va bé. Gràcies al cas de Chin, moltes persones coneixen ara aquests símptomes i estan més previnguts contra el vessament cerebral. Per la seva banda, ha anunciat que tornarà a presentar el programa quan es recuperi.

Julie Chin és una coneguda presentadora i meteoròloga, guanyadora de diversos premis Emmy. Va néixer a Nova York però viu a Oklahoma des de fa anys. Acaba de tornar d'una excedència per maternitat, i actualment presenta Weekend Today, el programa que va impulsar el 2003.